ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμποτζιανός οδοκαθαριστής κέρδισε 128 εκατ. δολ.

ΝΕΑ YOPKH. Είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορούν να συμβούν σ’ έναν μετανάστη από την Καμπότζη, ο οποίος επί δεκαετίες ολόκληρες εργάζεται νυχθημερόν στους δρόμους και τα πάρκα της Νέας Υόρκης, τα οποία κατά καιρούς καλλώπιζε. O Πιν Σουί είναι από χθες ο μεγάλος τυχερός της λοταρίας στην αμερικανική μεγαλούπολη, κερδίζοντας το εξαιρετικά σημαντικό ποσό των 128 εκατ. δολαρίων σε τζακ ποτ. O Σουί, 32 χρόνων σήμερα, περνούσε τη ζωή του έως τώρα καθαρίζοντας το Σέντραλ Παρκ πότε από το χιόνι και πότε από τα κιτρινωπά φύλλα των δένδρων. Τις περισσότερες φορές κοιτούσε με πίκρα όλους τους Νεοϋορκέζους που τις πρωινές ώρες κατέκλυζαν τα δρομάκια του πάρκου, κάνοντας τζογκινγκ. H τύχη όμως ήταν τελικά με το μέρος του. Συμμετείχε σε μεγάλο τηλεοπτικό παιγνίδι για…. υποψήφιους εκατομμυριούχους και πρόσφατα πέτυχε τους μαγικούς συνδυασμούς. Οταν τον ρωτούν τί θα τα κάνει τα χρήματα που κέρδισε, ο Σουί, ο οποίος είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά, δηλώνει ότι θάθελε πολύ να αγοράσει ένα διαμέρισμα ακριβώς στο δρόμο που βλέπει το Σέντραλ Παρκ. Απλώς για να θυμάται από πού ξεκίνησε. Πάντως δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει τον καθαρισμό των δρόμων και την κηπουρική.

Επίθεση κατά των Ταλιμπάν

ΜΠΑΓΚΡΑΜ. Οι αμερικανικές δυνάμεις επεξέτειναν την περασμένη εβδομάδα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο νότιο Αφγανιστάν σε μια περιοχή όπου εξακολουθούν να κρύβονται ή να δραστηριοποιούνται Ταλιμπάν. O Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, συνταγματάρχης Ρότζερ Κίνγκ δήλωσε ότι ειδικές δυνάμεις της αμερικανικής 82ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εξαπέλυσαν επίθεση μόλις προ τριημέρου στην επαρχία Χέλμαντ, οχυρό των Ταλιμπάν μέχρι την πρόσφατη ανατροπή τους από τις συντονισμένες επιχειρήσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους στα τέλη του 2001. Ωστόσο, ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος αρνήθηκε να διευκρινίσει αν εντοπίστηκαν Ταλιμπάν κι αν κάποιοι συνελήφθησαν, ενώ αποσιώπησε τις φήμες που ήθελαν τον Μουλά Ομάρ (στενό συνεργάτη του Οσάμα μπιν Λάντεν) να κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των Αμερικανών.

Αλλάζει στάση η Ρωσία

ΜΟΣΧΑ. H Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Εθνη, ώστε να βρεθεί λύση στην κρίση της Βορείου Κορέας, δήλωσε χθες ο Ρώσος πρεσβευτής στον OHE, Σεργκέι Λαβρόφ, ανατρέποντας την έως τώρα επίσημη θέση της Μόσχας κατά των πολυμερών συμομιλιών και υπέρ των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Πιονγιανγκ. Καθώς κορυφώνεται η κρίση ΗΠΑ-Βορείου Κορέας, με αιχμή τις αμερικανικές αξιώσεις για τη διάλυση του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος, η Ρωσία αλλάζει στάση ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας, που επίσης κρατούσε αποστάσεις έως τώρα. «Οι Αμερικανοί συνεργάτες μας πιστεύουν ότι θα αποκομήσουμε οφέλη εάν χρησιμοποιήσουμε τον πολυμερή μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ. Εως πρότινος, η Ρωσία απέρριπτε ως «πρόωρες» τις συστάσεις του OHE για την εξέταση του προβλήματος των πυρηνικών της B. Κορέας, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τη Συνθήκη για τη Μη διάδοση των Πυρηνικών Οπλων.

«Εδιωξε» τους νοτιοκορεάτες τουρίστες

ΣΕΟΥΛ. «Προβλήματα στο οδικό δίκτυο», επικαλέστηκε η κυβέρνηση της B. Κορέας για να ακυρώσει την επίσκεψη στην περιοχή των συνόρων των δύο κορεατικών κρατών, περίπου 400 Νοτιοκορεατών τουριστών. H B. Κορέα επρόκειτο να στείλει λεωφορεία για να παραλάβουν τους τουρίστες, μόνο που «η κατάσταση των δρόμων» δεν το επέτρεψε. Οι Νοτιοκορεάτες ήταν έτοιμοι για τριήμερη εκδρομή στο όρος Διαμάντι, στο πλαίσιο της πρώτης δωρεάν περιοδείας που προσφέρεται σε πολίτες από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Σκότωσαν συντρόφους τους

ΜΟΣΧΑ. Δύο Ρώσοι συνοριακοί φρουροί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 25 και 24 χρόνων με την κατηγορία ότι σκότωσαν συντρόφους τους, σε επεισόδια που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στη νότια Ρωσία. Στρατιωτικό Δικαστήριο έκρινε τους στρατιώτες, Νικολάι Μπαζκόφ και Ολεγκ Κισματούλιν ένοχους για μαζικές δολοφονίες Ρώσων στρατιωτών στην επαρχία της Ινγκουσετίας. Οι κατηγορούμενοι φρόντισαν να εξαφανιστούν μόλις βρέθηκαν τα πτώματα των συντρόφων τους. Αρχικά, οι επίσημες ανακοινώσεις του στρατού ανέφεραν ότι τα περίπου 800 θύματα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με Τσετσένους.

Τι είπε πράγματι ο Τζάκσον

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ. H αμερικανική τηλεόραση μετέδωσε την τηλεοπτική απάντηση του αστέρα της ροκ, Μάικλ Τζάκσον, στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ που τον προκάλεσε προ μηνός γυρίζοντας ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του τραγουδιστή. H κινηματογραφική απάντηση του αστέρα γυρίστηκε από τον προσωπικό εικονολήπτη του και τιτλοφορείται «Λήψη Δεύτερη: H Συνέντευξη που δεν σας Εδειξαν» και περιλαμβάνει επί μέρους συνεντεύξεις της πρώην συζύγου του Τζάκσον, των γονέων του, του αδελφού του και αρκετών συνεργατών του. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου Fox, που μετέδωσε το νέο ντοκιμαντέρ, ο τραγουδιστής δεν είχε λόγο στο ποια τμήματα του θα προβάλλονταν και ποια όχι.

Νεώτερος ο Μάνγκο

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Σάλος έχει προκληθεί με την πραγματική ηλικία του παλαιότερου ανθρώπινου απολιθώματος που βρέθηκε στην Αυστραλία. Νέα μελέτη αναφέρει ότι ο Μάνγκο – έτσι ονομάζεται το πρώτο απολίθωμα που βρέθηκε στην Αυστραλία – είναι 22 χιλιάδες χρόνια νεώτερο απ’ ότι είχε αναφέρει το 1999 μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Καμπέρας. O καθηγητής Τζιμ Μπόουλερ, ο οποίος και ανακάλυψε τον Μάνγκο, υποστηρίζει ότι τόσο το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης όσο και τρία άλλα πανεπιστήμια κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα ότι το παλιότερο ανθρώπινο απολίθωμα είναι 40 χιλιάδων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή