OHE: «Κρατήστε ανοικτά τα σύνορα»

OHE: «Κρατήστε ανοικτά τα σύνορα»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στις κυβερνήσεις των γειτονικών με το Ιράκ κρατών να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για όσους έχουν ανάγκη προσωρινής προστασίας απηύθυνε χθες ο Υπατος Αρμοστής του OHE για τους Πρόσφυγες, κ. Ρουντ Λούμπερς. «Αντιμετωπίζουμε σήμερα την θλιβερή πραγματικότητα ενός πολέμου στο Ιράκ και ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία του Ιρακινού λαού. Σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τα σύνορα ανοιχτά, ώστε αυτοί που φοβούνται για τη ζωή τους να μπορέσουν να βρουν ασφάλεια σε γειτονικές χώρες»,υπογράμμισε ο Υπατος Αρμοστής. Ηδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο το κύμα προσφύγων να «χτυπήσει» και τη δική μας πόρτα.

Ο κ. Λούμπερς τόνισε επίσης ότι «ενώ περιμένουμε τις γειτονικές χώρες να φανούν αντάξιες για την προστασία των προσφύγων, περιμένουμε και από την διεθνή κοινότητα να επιτελέσει το δικό της χρέος, στηρίζοντας τις ανθρωπιστικές προσπάθειες στην περιοχή». Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση του προσωπικού του OHE στις παραμεθόριες περιοχές, ώστε «να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις αφίξεις από το Ιράκ και να διασφαλίζουν ότι γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων». H Υπατη Αρμοστεία του OHE για τους Πρόσφυγες έχει ήδη στείλει περισσότερους από 200 υπαλλήλους της στην περιοχή, ενώ έχει τοποθετήσει σε περιφερειακές αποθήκες εφόδια έκτακτης ανάγκης για περίπου 300.000 ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή