Πυροβολούσε, μαινόμενος, σε αίθουσα Λυκείου

Πυροβολούσε, μαινόμενος, σε αίθουσα Λυκείου

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MONAXO. Δεκαεξάχρονος μαθητής, οπλισμένος με δύο πιστόλια, εισέβαλε σε σχολική αίθουσα Λυκείου της μικρής πόλης Κόμπουργκ της νότιας Γερμανίας και αυτοκτόνησε, αφού πρώτα πυροβόλησε τη δασκάλα, που επιχείρησε να τον πλησιάσει. Κατά τη διάρκεια του πανικού που ακολούθησε του τραγικού συμβάντος, δύο ακόμα μαθητές τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σχολείο.

Σε κατάσταση αμόκ

Ο έφηβος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τις εννέα και είχε έντονη λογομαχία με τη δασκάλα του, την οποία απείλησε με το όπλο που κρατούσε. Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί εναντίον του πίνακα διδασκαλίας, γεγονός που ανάγκασε τους μαθητές και τη δασκάλα τους να εξέλθουν πανικόβλητοι από την αίθουσα. O νεαρός, ωστόσο, υποχρέωσε έναν από τους συμμαθητές του να παραμείνει στην αίθουσα. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δασκάλα που εκτελεί χρέη ψυχολόγου στο σχολείο προσπάθησε να προσεγγίσει και να ηρεμήσει τον μαθητή, ο οποίος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, αλλά ο τελευταίος την πυροβόλησε στον μηρό. Λίγα λεπτά αργότερα, ο νεαρός, αφού πρώτα κλείδωσε την πόρτα της αίθουσας, έστρεψε το πιστόλι προς το κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε.

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα του αυτόχειρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Ινγκριντ Μπέγερ, που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η άτυχη δασκάλα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. H ίδια συμπλήρωσε ότι ο νεαρός είχε υποχρεωθεί φέτος να επαναλάβει την πρώτη τάξη του Λυκείου καθώς είχε αποτύχει στις περυσινές εξετάσεις.

Με όπλα του πατέρα του

Σύμφωνα, με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους ο νεαρός αυτόχειρας, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα καλός μαθητής, ήταν σε γενικές γραμμές ήσυχος χαρακτήρας και δεν είχε στο παρελθόν δημιουργήσει προβλήματα. Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο νεκρός μαθητής ανήκουν στον πατέρα του που είναι μέλος της τοπικής λέσχης σκοποβολής. «O μαθητής Φλόριαν K.», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ρέινχαρντ Μίλερ, «έκρυβε τα δύο πιστόλια στον σάκο του και επέδειξε ένα από αυτά σε συμμαθητή του λίγο πριν αρχίσει να πυροβολεί». O τελευταίος δήλωσε, επίσης, ότι στον σάκο του βρέθηκαν αφίσες μουσικών συγκροτημάτων της χέβι μέταλ. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά συμβάν όπου μαθητής στρέφει όπλο εναντίον συμμαθητών και δασκάλων τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες στη Γερμανία. Τον Απρίλιο του 2002 στην πόλη Ερφουρτ, ο 19χρονος Ρόμπερτ Στέινχαουζερ είχε σκοτώσει δεκατρείς δασκάλους και δύο συμμαθητές του πριν αυτοκτονήσει, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο άλλος έφηβος απήγαγε με την απειλή όπλου τέσσερις μαθητές σχολείου της Στουτγκάρδης. Οι αρχές είχαν απελευθερώσει τους μαθητές και είχαν συλλάβει τον νεαρό απαγωγέα, στον οποίο επεβλήθη πρόσφατα ποινή τριετούς κάθειρξης. Μετά και το χθεσινό συμβάν, η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί νέες πιέσεις για την προώθηση πιο αυστηρής νομοθεσίας περί οπλοκατοχής.

Σκότωσε 3 συναδέλφους του σε βιομηχανία

ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ. Εργαζόμενος σε βιομηχανική μονάδα του Μισούρι πυροβόλησε και σκότωσε τρεις συναδέλφους του και τραυμάτισε σοβαρά άλλους τέσσερις πριν τελικά πέσει νεκρός κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από την αστυνομία.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν είχαν δοθεί μέχρι αργά χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα, φέρεται να εισήλθε στο εργοτάξιο στις 10.30 το βράδυ, τοπική ώρα, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των συναδέλφων του. Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Ρότζερ Σρέντερ, τα θύματα της αιματηρής επίθεσης βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία του εργοταξίου της βιομηχανικής μονάδας, «Μοντάιν», που εξειδικεύεται στην κατασκευή φίλτρων αέρος και πετρελαίου.

Πολλά τα εγκλήματα

«Εχουμε πολλαπλές και μεγάλες σκηνές εγκλήματος, τις οποίες και πρέπει να ερευνήσουμε λεπτομερώς», δήλωσε ο Σρέντερ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ενημέρωση για το συμβάν θα καθυστερήσει δεδομένου ότι οι αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μια «πολύπλοκη κατάσταση». Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αυτόπτης μάρτυρας τηλεφώνησε στην αστυνομία και περιέγραψε το λευκού χρώματος φορτηγό του δράστη. Ενας αστυνομικός, ο οποίος είχε μόλις εξέλθει της κεντρικής αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης του Τζέφερσον, είδε το όχημα σε χώρο στάθμευσης λίγα μέτρα από το κτίριο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο οδηγός του φορτηγού έπεσε νεκρός. «O νεκρός και βασικός ύποπτος για την τραγωδία στο εργοστάσιο της εταιρείας, «Μοντάιν», δήλωσε ο υπαστυνόμος, Τζιμ Τζόνσεν, «είναι ένας άνδρας είκοσι περίπου ετών από την κωμόπολη Χολς Σάμιτ».

Συγγενείς των εργαζομένων στη βιομηχανική μονάδα, που συγκεντρώθηκαν γύρω από το εργοστάσιο μετά το συμβάν, ανέφεραν ότι η Μοντάιν απασχολεί περίπου διακόσιους ανθρώπους. H Λίντα Κέιντ, ο σύζυγός της, Ρόμπερτ, ο οποίος εργάζεται στο εν λόγω εργοστάσιο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, δήλωσε ότι ο άνδρας της της τηλεφώνησε γύρω στις 10.30 το βράδυ και της είπε ότι ακούγονται αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί. «Δεν πίστευα ποτέ», δήλωσε η τελευταία, «ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στην ήσυχη πόλη μας και είμαι ανακουφισμένη που ο σύζυγός μου είναι καλά». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Μικ Λουκαρέλι, εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό γεγονός. «Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των συναδέλφων μου», δήλωσε. «Ελπίζω», υπογράμμισε ο κ. Λουκαρέλι, «να δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της δολοφονικής επίθεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή