O πίνακας επέστρεψε στο Μουσείο

O πίνακας επέστρεψε στο Μουσείο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ενας αριστουργηματικός πίνακας του Ιταλού ζωγράφου Τζοβάνι Αντόνιο Καβαλέτο (1697 – 1768), αξίας εκατομμυρίων ευρώ, επέστρεψε χθες με ασφάλεια στη θέση του, στο Μουσείο Μπόουις, της επαρχίας Ντέραμ, αφού πέρασε μια μέρα κρεμασμένος στην κουζίνα ενός λονδρέζικου σπιτιού.

Ηταν έπαθλο

Η «Ρεγκάτα στο Γκραν Κανάλ» (ελαιογραφία, 2,2X1,5 μέτρα, δεκαετία του 1730), ήταν το «έπαθλο» των αδελφών Μπεν και Αλεξ Χόγουορθ, οι οποίοι κέρδισαν το διαγωνισμό τέχνης που διοργάνωσε το Ταμείο Εθνικών Συλλογών Τέχνης, με στόχο να διευρύνει το ενδιαφέρον του κοινού για τα μουσεία και τις γκαλερί τέχνης. O πίνακας, που αποτιμάται σε 14,5 εκατομμύρια ευρώ και δόθηκε δανεικός για μια μέρα, την Τρίτη, στους φιλότεχνους αδελφούς, μεταφέρθηκε συνοδευόμενος από τον μάλλον νευρικό έφορο του μουσείου, στη συνοικία Ισλιγκτον του βόρειου Λονδίνου. Κατά την «παραμονή» του στον τοίχο της κουζίνας των αδελφών Χόγουορθ, δύο άνδρες ασφαλείας είχαν τοποθετηθεί εκατέρωθν του πίνακα για να τον προστατεύσουν από κάποιον που θα ήθελε να τον κρεμάσει στο σαλόνι του.

Ολα όμως πήγαν κατ’ ευχήν και ο Μπεν, που φοιτά στη σχολή καλών τεχνών Σλέιντ του Λονδίνου, είπε πως σκοπεύει να κάνει αντίγραφο του πίνακα με τις γόνδολες στο Γκραν Κανάλ της Βενετίας. O αδελφός του όμως, δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του επειδή θα επέστρεφαν τον πίνακα.

Κέρδισε και ταξίδι

Ο Αλεξ είχε επισκεφθεί τη Βενετία πριν από δύο χρόνια σαν οργανωτής ορχήστρας της Χορωδίας Μοντεβέρντι. Μέρος του επάθλου είναι και ταξίδι στη Βενετία για ένα Σαββατοκύριακο, το οποίο θα εκμεταλλευθεί ο Μπεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή