Οι πρώτοι Αμερικανοί έφθασαν στη Λιβερία

Οι πρώτοι Αμερικανοί έφθασαν στη Λιβερία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MONPOBIA. Στην πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια έφθασαν χθες οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι αποτελούν τμήμα της ειρηνευτικής δύναμης που αποφάσισε να στείλει η Ουάσιγκτον στη Λιβερία, όπου εξακολουθεί να μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος. H ομάδα, αποτελούμενη από 13 στρατιώτες, προσγειώθηκε με ελικόπτερο στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας στη λιβεριανή πρωτεύουσα. «Είμαστε εδώ για να επιθεωρήσουμε την κατάσταση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομάδος, λοχαγός Ρότζερ Κολντιρόν.

Η ομάδα επρόκειτο χθες να επισκεφθεί σειρά προσφυγικών καταυλισμών που έχουν στηθεί στις παρυφές της Μονρόβια.

Ο Αμερικανός λοχαγός υπογράμμισε ότι αν και υπάρχει και μια πτυχή αποκατάστασης της ασφάλειας στην αποστολή των Αμερικανών στρατιωτών, εν τούτοις κύριος στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει ανθρωπιστική ανάγκη για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης, αρνούμενος πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο πρόεδρος Μπους εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής ειρηνευτικής δύναμης στη Λιβερία και η απόφαση αυτή ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο», υπογράμμισε ο λοχαγός Κολντιρόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή