H ασταθής πίεση του αίματος έκρινε το τραγικό τέλος

H ασταθής πίεση του αίματος έκρινε το τραγικό τέλος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη φάση της εγχείρησης διαχωρισμού της Λαλέχ από τη Λαντάν ήταν η κοπή των οστών στην επαφή των δύο κρανίων, ώστε να μπορέσουν οι νευροχειρουργοί να προσεγγίσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να επιτύχουν την αναμόρφωση των δικτύων τροφοδότησης με αίμα των διαχωρισμένων εγκεφάλων. H επέμβαση αυτή διήρκεσε 6 ώρες, περισσότερο από όσο είχε προβλεφθεί, επειδή το πάχος των οστών στην επαφή των δύο κρανίων ήταν μεγαλύτερο από το κανονικό.

Το επόμενο κρίσιμο βήμα ήταν η κοπή του κοινού τμήματος της φλέβας, πάχους όσο ένα χοντρό δάκτυλο, των δύο εγκεφάλων και η αναστόμωση των κλάδων του προς την πλευρά του εγκεφάλου της Λαλέχ. Ακολούθησε η συνένωση των κλάδων στον εγκέφαλο της Λαντάν με τη βοήθεια μοσχεύματος που ελήφθη από τον δεξιό της μηρό.

Το σύστημα φλεβικών αγγείων

Από τα σοβαρότερα εμπόδια στην επέμβαση διαχωρισμού των κρανιοπαγών διδύμων θεωρήθηκε ο ανασχηματισμός του δικτύου φλεβικών αγγείων τροφοδότησης με αίμα των καρδιών των διδύμων, σύφωνα με παλαιότερες εμπειρίες Γερμανών γιατρών το 1996.

Περί το τέλος του προσεκτικού διαχωρισμού των κρανίων χιλιοστό προς χιλιοστό παρατηρήθηκαν ασταθή επίπεδα πίεσης του αίματος στους εγκεφάλους των διδύμων. Οι διακυμάνσεις αυτές της πίεσης του αίματος υπήρξαν ασφαλώς κρίσιμες για τον θάνατο των διδύμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή