Βυθίστηκε πλοίο, χάθηκαν εξακόσιοι στο Μπαγκλαντές

Βυθίστηκε πλοίο, χάθηκαν εξακόσιοι στο Μπαγκλαντές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NTAKA. Τραγικό θάνατο βρήκαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι στο Μπαγκλαντές, όταν το οχηματαγωγό πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε μέσα στα ταραγμένα νερά, στο σημείο όπου συναντώνται οι τρεις ποταμοί, Πάντμα, Μέγνα και Ντακάτια. Ψαράδικα της περιοχής και ένα σκάφος των λιμενικών αρχών έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας και κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να ανασύρουν το πλοίο από τον βυθό του ποταμού. Στο πλοίο επέβαιναν περισσότεροι από 750 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους κοιμούνταν, όταν συνέβη το ατύχημα.

Επέζησαν 150 άνθρωποι

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ντάκα και κατευθυνόταν προς την πόλη Μπόλα, ενώ σύμφωνα με τις αρχές μετέφερε πολύ περισσότερους επιβάτες από το επιτρεπτό όριο, καθώς 400 άτομα προστέθηκαν στη λίστα των επιβατών την τελευταία στιγμή, όταν το πλοίο που επρόκειτο να τους μεταφέρει ακύρωσε το δρομολόγιό του. Μεταξύ των 150 επιζώντων, οι οποίοι κολυμπώντας κατάφεραν να βγουν στις όχθες του ποταμού ήταν και ένα επτάχρονο αγόρι. «Κρατήθηκα από ένα μικρό κομμάτι ξύλου», δήλωσε ο μικρός. «Σας παρακαλώ βρείτε τον πατέρα μου». H 25χρονη Ρίνα Μπεγκούμ ήταν μία ακόμη επιζώσα του ναυαγίου. «Καθόμουν στο επάνω κατάστρωμα κρατώντας στην αγκαλιά μου την τρίχρονη κόρη μου», δήλωσε η Μπεγκούμ. «Ξαφνικά ένιωσα ένα μεγάλο τράνταγμα, και το πλοίο άρχισε να βυθίζεται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους ποταμούς του Μπαγκλαντές έχουν υπερχειλίσει εξαιτίας των μουσώνων που σαρώνουν τη χώρα, και οι οποίοι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 89 ανθρώπους. Τα ατυχήματα με πλοία είναι συχνό φαινόμενο στο Μπαγκλαντές, καθώς τα καράβια που πραγματοποιούν δρομολόγια στα ποτάμια της χώρας είναι υπερφορτωμένα και δεν πληρούν κανέναν κανόνα ασφαλείας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να πνίγονται κάθε χρόνο στα ορμητικά νερά των ποταμών. Τον περασμένο Απρίλιο, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εταιρειών που ελέγχουν τα πλοία αυτά, οι αρχές αναγκάστηκαν να άρουν την απαγόρευση που είχαν επιβάλει στα νυχτερινά δρομολόγια. Οι πλοιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να βελτιώσουν τις συνθήκες ασφαλείας των πλοίων, ωστόσο δεν ελήφθη κανένα μέτρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή