«Κατρακυλάει» η δημοτικότητα του προέδρου…

«Κατρακυλάει» η δημοτικότητα του προέδρου…

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σημαντική πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους μετά το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, εξαιτίας των ανησυχιών που εκφράζει η αμερικανική κοινή γνώμη για την εξέλιξη της κατάστασης στο Ιράκ και την πορεία της οικονομίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pew η δημοτικότητα του προέδρου Μπους μειώθηκε κατά 14 μονάδες, μετά το τέλος του πολέμου, φθάνοντας σήμερα το 60%. Το 62% των ερωτηθέντων, παράλληλα, θεωρεί πως ο πρόεδρος Μπους δεν κάνει αρκετά ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία, ενώ το 70% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τα αυξανόμενα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Την ίδια ώρα που οι αμερικανικές απώλειες στο Ιράκ πολλαπλασιάζονται, λιγότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων κρίνει πολύ θετική την εξέλιξη της κατάστασης στο Ιράκ, ενώ αντιθέτως το 21% εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση δεν εξελίσσεται καθόλου καλά.

Στη διάρκεια του πολέμου μόνο το 10% των ερωτηθέντων είχε αρνητική θέση για όσα συνέβαιναν στο Ιράκ. Ωστόσο, τα δύο τρίτα των Αμερικανών πολιτών εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν τη σωστή απόφαση κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά του καθεστώτος του ιρακινού δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν.

Λένε «ναι» στην ανοικοδόμηση

Μεταξύ αυτών, το 88% των Ρεπουμπλικάνων εξακολουθεί να υποστηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης Μπους να ξεκινήσει τον πόλεμο, έναντι 48% των Δημοκρατικών. Την ίδια ώρα, το 76% των Ρεπουμπλικάνων και το 60% των Δημοκρατικών στηρίζουν την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και την εγκαθίδρυση μιας σταθερής κυβέρνησης στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή