Κυβερνοπειρατία και σεξ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από χίλιους ανυποψίαστους χρήστες Διαδικτύου στον κόσμο χρησιμοποιούν αμέριμνοι τους υπολογιστές τους και στέλνουν ταυτόχρονα, εν αγνοία τους, πορνογραφικό υλικό. Τα «εύσημα» γι’ αυτό το επίτευγμα κερδίζουν κάποιοι δαιμόνιοι χάκερς, οι οποίοι κατόρθωσαν να μεταχειρίζονται ξένους υπολογιστές για να διαχέουν πορνογραφικές σελίδες στο Ιντερνετ.

Οι πειρατές του Διαδικτύου, γνωστοί και ως χάκερς, επιλέγουν συγκεκριμένους υπολογιστές τους οποίους χρησιμοποιούν ως κεντρικούς υπολογιστές (servers) επειδή συνδέονται πολύ γρήγορα με το Διαδίκτυο. Σε αυτούς φορτώνουν κατά τμήματα το κατάλληλο λογισμικό μέσω του οποίου στέλνουν πορνογραφικές σελίδες.

Μόνον αν ο χρήστης του υπολογιστή έχει ειδικές γνώσεις πληροφορικής, μπορεί να αντιληφθεί τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα των χάκερς είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να είναι «αόρατο» από τον χρήστη του «μολυσμένου» υπολογιστή και επιπλέον δεν έχει επιπτώσεις στις υπόλοιπες λειτουργίες του υπολογιστή.

«Με αυτό το σύστημα άσχετοι άνθρωποι βρίσκονται ξαφνικά αναμεμειγμένοι στην πορνογραφική βιομηχανία χωρίς να έχουν ιδέα», λέει ο Ρίτσαρντ Σμιθ, ερευνητής ο οποίος εντόπισε την ύπαρξη του συγκεκριμένου δικτύου των χάκερς στις αρχές του μήνα. O Σμιθ υποστηρίζει ότι το δίκτυο των κυβερνοπειρατών ορμάται από την Ρωσία. «Εχουμε να κάνουμε με πολύ έξυπνους ανθρώπους», προσθέτει, «οι οποίοι καταφέρνουν επιμελώς να κρύψουν την ταυτότητά τους και παράλληλα την αληθινή ταυτότητα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών την οποία χρησιμοποιούν στο Διαδίκτυο». Οι χάκερς, επισημαίνουν ειδικοί επί θεμάτων ασφαλείας στο Διαδίκτυο, συγκεντρώνουν χρήματα από κάθε χρήστη που επισκέπτεται τις αόρατες σε κοινό μάτι πορνογραφικές σελίδες. Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει ο Τζο Στιούαρτ, αναλυτής της Λερκ, αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής, οι χάκερς μπορούν να σπάνε και τους κωδικούς των πιστωτικών καρτών των χρηστών. Το μόνο στοιχείο για τους χάκερς το οποίο κατάφεραν να εντοπίσουν οι ειδικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, είναι ότι οι πειρατές του Διαδικτύου, προκειμένου να στείλουν το επίμαχο υλικό, φαίνεται ότι χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, την Everyones Internet η οποία εδρεύει στο Χιούστον. Ομως ο Τζεφ Λόουενμπεργκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η εταιρεία του ήταν υπεύθυνη για παράνομες δραστηριότητες. Υποσχέθηκε ωστόσο να ερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα. Το «αόρατο» σύστημα των χάκερς είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί επίσης να διευκολύνει και όσους θέλουν να διασπείρουν στο Διαδίκτυο σελίδες παιδικής πορνογραφίας. Επιπλέον κανείς εξ όσων ασχολούνται με το θέμα δεν μπορεί να βρει, προς το παρόν τουλάχιστον, έναν τρόπο για να διαπιστώσει αν ένας υπολογιστής έχει «μολυνθεί» από το αόρατο δίκτυο των χάκερς. Επί της ουσίας αυτό που κάνει το πρόγραμμα των χάκερς είναι ότι μετατρέπει έναν υπολογιστή σε server.

Δεν τρέχει σε όλα τα κομπιούτερ

Το μόνο που λένε με βεβαιότητα οι ειδικοί είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να τρέξει σε υπολογιστές τύπου Μάκιντος ή σε όσους χρησιμοποιούν παραλλαγές του λειτουργικού συστήματος Unix. O μόνος τρόπος για να προστατευθούν οι χρήστες από τους χάκερς είναι να χρησιμοποιήσουν ειδικό λογισμικό «ασπίδα». Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει προηγουμένως να γνωρίζουν αν ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί, πράγμα δύσκολο προς το παρόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή