Αποδιοπομπαίος τράγος ο Τένετ

Αποδιοπομπαίος τράγος ο Τένετ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αποδιοπομπαίο τράγο του Λευκού Οίκου κινδυνεύει να εξελιχθεί ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, καθώς κορυφαίοι σύμβουλοι του προέδρου Μπους τού επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες για τις χαλκευμένες, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, πληροφορίες γύρω από το υποτιθέμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι αιτιάσεις του Λευκού Οίκου συγκρούονται με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο Ελληνοαμερικανός διευθυντής της CIA είχε εγκαίρως ειδοποιήσει Ουάσιγκτον και Λονδίνο για την ανακρίβεια των σχετικών «πληροφοριών». Δημοκρατικοί γερουσιαστές χαρακτηρίζουν «επονείδιστη» τη στάση του Λευκού Οίκου στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, υποστηρίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Τζορτζ Τένετ, αλλά ο Τζορτζ Μπους».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, που αντιμετωπίζει οξύτατες επικρίσεις για τους χειρισμούς της στο θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ, υποστηρίζει τώρα πως οι σχετικές πληροφορίες προέρχονταν από… τρίτες χώρες! Το όλο θέμα, όπως και οι δυσκολίες διασφάλισης της τάξης στο μετά Σαντάμ Ιράκ, θα συζητηθεί στη συνάντηση του Μπλερ με τον Τζορτζ Μπους, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Ουάσιγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή