ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ TON ΔΗΜΑΡΧΟ TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Αμοιβή σε… «εφευρέτη» κλιματισμού για το μετρό

ΛΟΝΔΙΝΟ. O δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον προσφέρει αμοιβή εκατό χιλιάδων στερλινών σ’ εκείνον ο οποίος θα επινοήσει ένα είδος κλιματισμού για το μετρό της πόλης. Αν κάποιος μπορεί να μας υποβάλει ένα σχέδιο που να λειτουργήσει για να ανακουφίσουμε κατά τι τους επιβάτες, εμείς θα του προσφέρουμε αμοιβή εκατό χιλιάδες στερλίνες», δήλωσε ο δήμαρχος. O καύσωνας των τελευταίων ημερών στο Λονδίνο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό. O Λίβινγκστον διευκρίνισε ότι προτεραιότητα έχουν οι γραμμές που χαρακτηρίζονται προβληματικές, δηλαδή αυτές που οι σταθμοί βρίσκονται πολύ πιο κάτω από το έδαφος.

ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΑΠΟ TO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Εξαφανίσθηκε 12χρονη με πεζοναύτη

ΠΑΡΙΣΙ H γαλλική αστυνομία άρχισε χθες τις έρευνες για τον εντοπισμό 12χρονης Βρετανίδας που εξαφανίστηκε από το σπίτι της με έναν 31χρονο Αμερικανό πρώην πεζοναύτη, τον οποίο γνώρισε μέσω του Διαδικτύου. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τέλους, δήλωσε ο συντονιστής του ερευνητικού έργου, ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι τα ονόματά τους δεν υπάρχουν στους καταλόγους επιβατών των πτήσεων από τη Βρετανία στη Γαλλία στο διάστημα 12 με 14 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, η 12χρονη Σεβόν Πένιγκτον από το Ουίγκαν της Κεντρικής Αγγλίας, γνώρισε τον πρώην πεζοναύτη Τόμπι Στανταμπέικερ από το Μίσιγκαν μέσω του Διαδικτύου και επικοινωνούσαν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επιστολών. O 31χρονος παραιτήθηκε από τον στρατό στα τέλη Ιουνίου και την περασμένη Κυριακή έφτασε στο Μάντσεστερ για να συναντήσει την κοπέλα. Μαζί αναχώρησαν από το Χίθροοου για το Παρίσι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η βρετανική αστυνομία. Εκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν. Οι γονείς της κοπέλας έδωσαν συνέντευξη Τύπου παρακαλώντας την κόρη τους να επιστρέψει. O αδελφός του Τόμπι δήλωσε ότι ο πρώην πεζοναύτης δεν εγνώριζε την πραγματική ηλικία του κοριτσιού και μάλιστα μιλούσαν για γάμο και για την απόκτηση παιδιών!

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΚΙΝΑ

Συμβιβαστική πρόταση για την Κορέα

ΠΕΚΙΝΟ. Συμβιβαστικό σχέδιο για τη διοργάνωση συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας προωθεί η Κίνα με την ελπίδα ότι θα ικανοποιεί την Ουάσιγκτον και την Πιονγιάνγκ και θα φέρει τις δύο χώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσαν χθες διπλωματικές πηγές στο Πεκίνο, τη στιγμή όμως που το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Πιονγιάνγκ ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει στην παραγωγή πλουτωνίου, ικανού για την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Για την άρση του αδιεξόδου, το Πεκίνο προτείνει διεθνές πλαίσιο συνομιλιών που θα επιτρέψει την πραγματοποιήση διμερών συναντήσεων, δήλωσε ο Κινέζος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ενημερώνοντας Δυτικούς δημοσιογράφους στην κινεζική πρωτεύουσα.

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Απορρίπτει τις απειλές η Αυστραλία

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. O Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ απέρριψε τις απειλές ότι η Αυστραλία διατρέχει τον κίνδυνο να δεχθεί πυρηνική επίθεση. O Κιμ Μιονγκ Χολ, από το Κέντρο Αμερικανοκορεατικής Ειρήνης, μιλώντας στο αυστραλιανό κανάλι του ABC, υποστήριξε ότι η Βόρειος Κορέα έχει επανεπεξεργαστεί 8.000 σβησμένες πυρηνικές ράβδους κι έχει τη δυνατότητα να πλήξει την Αυστραλία. «Αν η Αυστραλία συμμετάσχει στον διεθνή αποκλεισμό της Βορείου Κορέας και ελέγχει πλοία και αεροπλάνα που υποπτεύεται ότι μεταφέρουν όπλα μαζικής καταστροφής, τότε θα είναι για μας στόχος πυρηνικής επίθεσης», είπε οκ. Μιογκ Χολ. O Αυστραλός πρωθυπουργός, όμως, απέρριψε τις απειλές, λέγοντας ότι ο κ Μιονγκ Χολ δεν κατέχει καμιά επίσημη θέση, άρα τα όσα υποστηρίζει δεν έχουν καμιά αξία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος είπε ακόμη ότι ακόμη κι αν το ήθελε η Βόρεια Κορέα δεν έχει τη δυνατότητα να πλήξει την Αυστραλία. «Αν το τολμήσει, τότε αυτό θα σημάνει την έναρξη πολέμου», είπε ο κ. Ντάουνερ.

ΑΠΟ ΤΗΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθησαν στελέχη της ΕΤΑ

ΜΑΔΡΙΤΗ. H ισπανική αστυνομία συνέλαβε δύο στελέχη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA και κατάσχεσε 150 κιλά εκρηκτικών, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ασέμπες. O Χοσέμπα Σεγκουρόλα και Ιμπάι Αγκινάγκα ήταν οι αρχηγοί του πυρήνα της ETA στην Παμπλόνα. Και οι δύο συνελήφθησαν κοντά στην Παμπλόνα, όπου την Κυριακή η αστυνομία είχε αποτρέψει βομβιστική επίθεση εναντίον ξενοδοχείου. Οι κρατούμενοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην απόπειρα αυτή, καθώς και σε άλλη βομβιστική επίθεση που είχε προκαλέσει το θάνατο δύο αστυνομικών στις 30 Μαΐου στη Σανγκέσα.

ΑΦΓΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Νεκροί από πυρά των Ταλιμπάν

ΚΑΜΠΟΥΛ. Πέντε Αφγανοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων ανταρτών Ταλιμπάν σε αστυνομικό τμήμα κοντά στην πόλη Κανταχάρ, ανακοίνωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας στην Καμπούλ. Οι αντάρτες Ταλιμπάν έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με τέσσερα φορτηγά στην πόλη Γκόρακ και εξαπέλυσαν επίθεση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε αστυνομικοί και να τραυματιστούν δύο. Οι συγκρούσεις διήρκεσαν πάνω από μία ώρα και μεταξύ των θυμάτων είναι και ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Γκοράκ Σαχάκ Μάμα, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών. Οι αντάρτες διέφυγαν στα κρησφύγετά τους και οι αρχές δεν γνωρίζουν αν υπήρξαν απώλειες στις γραμμές τους.

ΘΑ TOY ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΜΠΟΥΣ

Το Μετάλλιο Ελευθερίας στον Χάβελ

ΠΡΑΓΑ. O πρώην πρόεδρος της Τσεχίας B. Χάβελ θα τιμηθεί με το μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Αμερικανό ομόλογό του στις 23 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις στις ΗΠΑ και θα απονεμηθεί στον Χάβελ σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο. O 66χρονος Χάβελ είναι ο πρώτος Τσέχος που δέχεται αυτήν την υψηλή τιμητική διάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή