Τι είναι τα spam-mails

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται από επαγγελματίες και μαζικά για διαφημιστικούς λόγους, είτε σε τυχαίες διευθύνσεις είτε σε πρόσωπα που υπάρχει η υπόνοια ότι μπορεί να ενδιαφέρονται, ονομάζονται spam-mails. Πρόκειται για ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα, που συχνά κατακλύζουν πολλούς χρήστες του Ιντερνετ, αναγκάζοντάς τους να χάνουν χρόνο και χρήμα, καθώς προσπαθούν να τα διευθετήσουν.

Η ονομασία spam προέρχεται από την αμερικανική αργκό. Στα πρώτα chat groups, η λέξη spam χρησιμοποιήθηκε από τους χρήστες για κάθε πληροφορία που ήταν άσχετη με τη συζήτηση – και άρα άχρηστη. Ολα πάντως ξεκίνησαν το 1937, όταν η εταιρεία τροφίμων Hormel χρειάστηκε ένα έξυπνο όνομα για μια καινούργια κονσέρβα ζαμπόν και ο Κένεθ Ντενιό -ηθοποιός στο Μπρόντγουεϊ- πρότεινε τη λέξη «Spam». «Spam» δεν σημαίνει τίποτα, αλλά το ζαμπονάκι της πούλησε τρελά και η λεξούλα έγινε μόδα. Στην ευρύτερη διάδοσή της επέδρασαν και οι Μόντι Πάιθον, όταν σ’ ένα σκετς τους το 1970 έβαλαν μια ομάδα Βίκινγκς να την επαναλαμβάνουν τραγουδιστά σε ένα εστιατόριο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή