Τα περίεργα του καιρού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Εκκλησίες στην Ιταλία απευθύνουν δεήσεις υπέρ των νεροποντών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δεήσεις είχαν αποτέλεσμα στην περιοχή του Ροβίγκο, όπου έβρεξε για λίγο την Κυριακή.

– Στο Βερολίνο, ένας άνδρας που κοιμόταν με τους φίλους του στη σκεπή του σπιτιού του για να αποφύγει τη ζέστη, έπεσε χθες το βράδυ στο κενό και σκοτώθηκε. Οι φίλοι του ενημερώθηκαν όταν τους ξύπνησε η αστυνομία.

– Το Μάτερχορν, η διάσημη κορυφή των Αλπεων που υψώνεται σαν πέτρινος πύργος στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας κυρήχθηκε απαγορευμένη ζώνη, λόγω των κατολισθήσεων βράχων, που έρχονται στην επιφάνεια επειδή λιώνουν οι αιώνιοι πάγοι. Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα περισυνέλεξε χθες ενενήντα ορειβάτες που είχαν αποκλειστεί σε πλαγιά του Μάτερχορν.

– Στη Βρετανία, οι λαϊκής κυκλοφορίας εφημερίδες έστειλαν ρεπόρτερ με θερμόμετρα στα μέσα μεταφοράς. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό των τρένων μετρήθηκαν στους 36,5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό κάποιων λεωφορείων ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς. Οι πωλήσεις σχαρών για υπαίθρια μπάρμπεκιου αυξήθηκαν κατά 90%.

– Στην Ελβετία έχει σημειωθεί ρεκόρ ατυχημάτων με μικρά αεροπλάνα, κάτι που σύμφωνα με τις αρχές συνδέεται ποικιλοτρόπως με τον καιρό. Πρώτον, λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας οι βόλτες με μικρά αεροπλάνα έχουν πληθύνει, δεύτερον η ζέστη μειώνει την απόδοση των μηχανών και τρίτον, ίσως οι ασυνήθιστες θερμοκρασίες κουράζουν τους πιλότους. Αποτέλεσμα, δέκα ατυχήματα φέτος με τουλάχιστον είκοσι νεκρούς.

– Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τουρίστες εμπλέκονται σε αψιμαχίες με τους φρουρούς που τους ζητούν να εισέρχονται στο Βατικανό «ευπρεπώς ενδεδυμένοι». Εξω από την είσοδο της Αγίας Εδρας, οι πωλητές χάρτινων παντελονιών και χάρτινων πουκαμίσων κάνουν χρυσές δουλειές.

– Στον ζωολογικό κήπο της Βασιλείας στην Ελβετία οι φύλακες ανακοίνωσαν ότι ταΐζουν τις αρκούδες με παγωτό, για να ανακουφίσουν τη δυσφορία που τους προξενεί η ζέστη.

– Οι ποδηλάτες που πραγματοποιούν το γύρο της Γαλλίας παραπονιούνται ότι ποτέ δεν έκανε τόση ζέστη τόσες μέρες συνεχόμενα. Το λάστιχο του διεκδικητή του τίτλου, Ισπανού Χοσέμπα Μπελόκι έσκασε την Τρίτη σε μια κατηφόρα με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι, τον καρπό και τον αγκώνα του. Το συμβάν αποδίδεται στην υπερθέρμανση της ασφάλτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή