Αποχρωσεις

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση κοράκια

Θα θυμάστε τη συζήτηση που είχε γίνει αμέσως μετά την κατάρρευση των Διδύμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής ενέργειας, γύρω από τον αριθμό των ατόμων που πέθαναν στα συντρίμμια τους. Και τη συνεχή εναλλαγή των αριθμών, πριν οι αρχές καταλήξουν σε έναν κατά προσέγγιση αριθμό που άγγιξε τα 2.800 άτομα. Από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και μέχρι σήμερα, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν έναν τιτάνιο αγώνα διασταύρωσης και εντοπισμού, όχι μόνον του ακριβούς αριθμού, αλλά και της πραγματικής ταυτότητας των θυμάτων. Και τούτο γιατί, σχεδόν δύο χρόνια μετά, εντοπίσθηκαν περί τις 300 περιπτώσεις δήθεν απώλειας θυμάτων, τα οποία δηλώθηκαν από «κοράκια» για να εισπράξουν αποζημιώσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι εξής περιπτώσεις: η Ροουένα Ουέστ δήλωσε ότι στους Πύργους σκοτώθηκε η μητέρα της, εισπράττοντας 31.000 δολάρια. Αποδείχθηκε ότι η μητέρα της είχε πεθάνει τρία χρόνια νωρίτερα. H Ναμούρ Γιάνγκ δήλωσε τον θάνατο του συζύγου της, εισπράττοντας 53.000 δολάρια. Αποδείχθηκε ότι το «θύμα» ήταν ο πρώην αρραβωνιαστικός της, ο οποίος ήταν εν ζωή και υγιής. Το ρεκόρ ανήκει στον Αφρικανό μετανάστη Ντάνιελ Ντζόρο, ο οποίος δήλωσε την απώλεια του αδελφού του Ζάγκμπρι. Επί ημέρες και σε θλιβερή κατάσταση έσκαβε με τους διασώστες για να τον βρει, διηγούμενος ότι είχε αφήσει δύο ορφανά παιδιά και τεράστια χρέη. H αποζημίωσή του ανήλθε στα 268.000 δολάρια. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανέναν αδελφό, κατεζητείτο για απάτες και παραποίηση δημόσιων εγγράφων, καταδικάσθηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και μετά θα απελαθεί. Και πάει λέγοντας με πολλές και γαργαλιστικές στις λεπτομέρειές τους περιπτώσεις.

Σουλτάνος σε ψώνια

Τι συμβαίνει όταν ένας σουλτάνος αραβικής χώρας βγαίνει για ψώνια; Μην κουράζεσθε να βρείτε την απάντηση, απλώς αδειάζει το μαγαζί. Αυτή είναι η περίπτωση του Καμπούς μπιν Σαΐντ, σουλτάνου του Ομάν, ο οποίος πήγε για ψώνια στα καταστήματα Χάροντς του Λονδίνου. Επειδή ήταν περίοδος εκπτώσεων και τα καταστήματα είχαν πολύ κόσμο, οι υπεύθυνοι πρότειναν στον σουλτάνο και την ακολουθία του να έρθουν στα καταστήματα σε ώρες που ήταν κλειστά για το κοινό, ανοίγοντάς τα μόνον για κείνον. Αυτό και έγινε και με την ακολουθία του των 35 ατόμων ψώνισε επί τρεις ολόκληρες ώρες, στεκόμενος ιδιαίτερα στα τμήματα των κοσμημάτων και των φωτογραφικών μηχανών. Συνολικό κόστος αγορών -κρατηθείτε- τέσσερα εκατομμύρια στερλίνες, δηλαδή 5,6 εκατομμύρια ευρώ, ή 1.908.200.000 δραχμές! Αυτά είναι ψώνια.

Δημοσιογραφικές απάτες

Με αρκετή καθυστέρηση -κακώς, βέβαια, γιατί αυτά πρέπει να καταγγέλλονται εγκαίρως- δύο δημοσιογράφοι έκαναν τη δημοσιογραφική απάτη τους στη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στο Ιράκ. Οχι ότι είναι οι μοναδικοί, αλλά όσες περισσότερες περιπτώσεις έρχονται στην επιφάνεια, τόσο λιγότερες ευελπιστούμε θα είναι οι απόπειρες στο μέλλον. Πρόκειται για δημοσιογραφική ομάδα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου «SkyNews», η οποία παραποίησε τις λήψεις μιας πυραυλικής επίθεσης κατά ιρακινών στόχων, ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο «Splendid». Στο βίντεο οι τηλεθεατές είδαν τις προετοιμασίες και κατόπιν την εκτόξευση ενός πυραύλου τύπου Τόμαχοκ. H καταγγελία -και η αποκάλυψη- προήλθε από την ομάδα του BBC, που βρισκόταν επίσης στο ίδιο υποβρύχιο: όλα ήταν δήθεν, από τις προετοιμασίες μέχρι και την εκτόξευση, που δεν υπήρξε. Απλώς, ήθελαν να στείλουν κάτι στο κανάλι τους και τα σκηνοθέτησαν εκ των ενόντων.

Ανδρική εμμηνόπαυση

Ο συνδυασμός των δύο όρων του τίτλου είναι συμβατικός, θέλοντας να υποδηλώσει ότι και ο άνδρας έχει την «ανδρόπαυσή» του. Λάθος, λένε οι ειδικοί, δεν υπάρχει διατάραξη της ορμονικής ισορροπίας του άνδρα εις βάρους της σεξουαλικής του ζωής, λόγω γήρατος. Το κρίσιμο στοιχείο, η τεστοστερόνη, μειώνεται ελάχιστα, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τον άνδρα. Αλλοι είναι οι παράγοντες που μειώνουν τη σεξουαλικότητά του και σχετίζονται με τον τρόπο ζωής που κάνει, την τεμπελιά, τη διάθεση να μην κάνει τίποτα, τη διατροφή, το ποτό και φυσικά το τσιγάρο. Κατά τα άλλα, αν μπορούσε να ρυθμίσει τα παραπάνω αρνητικά, θα μπορούσε να ξεχάσει την ανδρική εμμηνόπαυση, την οποία τόσο ηχηρά διατυμπανίζουν όταν ταυτίζονται με την παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».

Ας πρόσεχαν

Ας πρόσεχαν…. Αποζημίωση 105.249 δολ. επεδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας σε ανδρόγυνο από τη Βρισβάνη για τη γέννηση ανεπιθύμητου παιδιού (!) ύστερα από αποτυχημένη στείρωση. Το ζεύγος Κρέιγκ και Κέρι Μελτσιόρ μήνυσε τον γιατρό του, γιατί ενώ είχε κάνει στείρωση στην Κέρι, εκείνη αφέθηκε ελεύθερα στις χαρές του σεξ, όντας ανυποψίαστη ότι πότε πότε και οι γιατροί κάνουν λάθη και μάλιστα τερατώδη λάθη. Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχτηκε ότι η εγκυμοσύνη προκλήθηκε από αμέλεια του γιατρού και επεδίκασε αποζημίωση στο ζεύγος για την οδύνη που του προκάλεσε η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, το κόστος του τοκετού και το κόστος για την ανατροφή του παιδιού! H απόφαση του δικαστηρίου έχει προκαλέσει πανικό στους ιατρικούς κύκλους και έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Ορισμένοι γιατροί δηλώνουν ότι το κακό με τις αποζημιώσεις έχει παραγίνει και προειδοποιούν για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στον κλάδο η τρέλα με τα δικαστήρια που κινδυνεύει να γίνει και πολύ in.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή