Οι βρετανικές ακτές κινδυνεύουν

Οι βρετανικές ακτές κινδυνεύουν

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τα καλοκαίρια με τα παιδιά να χτίζουν κάστρα στην άμμο και τους λουομένους να απολαμβάνουν τις βρετανικές παραλίες μπορεί να γίνουν ανάμνηση μέχρι το τέλος του αιώνα, αν δεν ληφθούν εγκαίρως κάποια μέτρα αποτροπής του φαινομένου.

«Πρέπει να εργαστούμε σε συνεργασία με τη φύση και όχι εναντίον της», τόνισε ένας ειδικός από τους συμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο, σε συνέδριο στο Λονδίνο για να συζητηθούν οι τρόποι προστασίας των ακτών της Βρετανίας. H αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τις ακτές και φυσικά και την άγρια ζωή που βρίσκει σ’ αυτές καταφύγιο. Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θαλασσοπούλια περνούν τον χειμώνα τους στις βρετανικές ακτές.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κατασκευές που έχουν γίνει στις ακτές για να προστατεύσουν το έδαφος από τη διάβρωση και τις πλημμύρες τις «πιέζουν». Αντίθετα λοιπόν απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως όταν η στάθμη της θάλασσας ανέρχεται, δηλαδή, η θάλασσα «εισέρχεται»  στο έδαφος και το βάθος της ακτής μεγαλώνει, σε πολλές βρετανικές ακτές αυτό είναι αδύνατο, εξαιτίας των «τειχών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή