Οικογένεια Αμερικανών ξεκληρίστηκε στην Κένυα

Οικογένεια Αμερικανών ξεκληρίστηκε στην Κένυα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΪΡΟΜΠΙ. Τρεις γενιές μιας οικογένειας Αμερικανών ξεκληρίστηκαν, όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο χιονισμένο όρος Κένυα, πιθανότατα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τα μόνα μέλη της πολυμελούς οικογένειας -δώδεκα συνολικά άτομα-, που επέζησαν είναι όσα δεν ακολούθησαν τους συγγενείς τους στις διακοπές τους στην Αφρική.

Οι αρχές της Κένυας ανακοίνωσαν ότι οι προσπάθειες για την ανεύρεση των πτωμάτων της οικογένειας, καθώς και των δύο Νοτιοαφρικανών πιλότων, επαναλήφθησαν χθες όταν τα πυκνά σύννεφα που κάλυπταν την περιοχή και εμπόδιζαν το έργο των σωστικών συνεργείων υποχώρησαν.

Είναι όπως αισιόδοξοι ότι τελικώς θα καταφέρουν, να ανασύρουν τουλάχιστον δέκα από τα δεκατέσσερα πτώματα. Το σημείο της σύγκρουσης είναι δύσκολο και δύσβατο -σε ύψος 4.800 μέτρων, λίγο κάτω από την κορυφή Λενάνα-, και η ουρά του αεροσκάφους βρίσκεται κάτω από μια απότομη κορυφογραμμή, ενώ το υπόλοιπο μέρος είναι διασκορπισμένο. Το δικινητήριο αεροσκάφος των νοτιοαφρικανικών αερογραμμών πιστεύεται ότι συνετρίβη εξαιτίας της πυκνής νέφωσης, σύμφωνα με εκτίμηση των αρχών πολιτικής αεροπορίας της Κένυας. Αργά χθες αναμένονταν στην Κένια Αμερικανοί ειδικοί της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της Κένυας.

Οι δώδεκα Αμερικανοί είχαν ξεκινήσει από τη Νότια Αφρική και σκόπευαν να περάσουν μερικές μέρες σε ένα αγρόκτημα στη βόρεια Κένια. Επρόκειτο για τον δρ Τζορτζ Μπράμλεϊ, 68 ετών, και τη σύζυγό του Τζιν, 67, τα τρία παιδιά τους, Τζορτζ, 42, Λόις, 39 και Ελίζαμπεθ, 41, τη σύζυγο του Τζορτζ Τζούλια, 42, και τα δύο παιδιά τους, Τζορτζ, 14, και Τζόρνταν, 12, τον σύζυγο της Λόις, Ρίτσαρντ Μορέλ, 43, και τον γιο τους Αλεξ, 11 και το σύζυγο της Ελίζαμπεθ, Γουίλιαμ Λαβ, 41, και την κόρη τους Σάρα, 12 ετών. Τα μέλη της οικογένειας που δεν ήταν στο αεροσκάφος είναι δύο κόρες των Μπράμλεϊ και τα παιδιά τους και πέντε, ορφανά πια, εγγόνια, δύο από τα οποία είχαν μείνει στην Ατλάντα και τρία στη Νότιο Αφρική.

Το όρος Κένυα, ένα εσβεσμένο ηφαίστειο, έχει τρεις κορυφές, τη Μπατιάν, 5.147 μέτρα, τη Νελιόν, 5.136 μέτρα και την Λενάνα, που είναι η τρίτη ψηλότερη του δεύτερου ψηλότερου όρους της Αφρικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή