«Ερωτικές… συνευρέσεις» μέσω Ιντερνετ

«Ερωτικές… συνευρέσεις» μέσω Ιντερνετ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΛΩΡΙΔΑ. Το Ιντερνετ εξελίσσεται στο υπ’ αριθμόν ένα «καταφύγιο» των Αμερικανών που ανακαλύπτουν, κατόπιν εορτής, ότι οι σύζυγοί τους δεν τους καλύπτουν επαρκώς στο κρεβάτι. Οι απογοητευμένοι με τις ερωτικές επιδόσεις των επίσημων συντρόφων τους αναζητούν παρηγοριά στους αφανείς και άυλους εραστές του Διαδικτύου, επιδιδόμενοι στο λεγόμενο cyber sex, το οποίο σπανίως καταλήγει σε φυσική επαφή. Προκύπτει όμως ένα φλέγον ερώτημα: πρόκειται για απιστία ή όχι; Το θέμα έχει λάβει αξιοσημείωτες διαστάσεις στις ΗΠΑ, ώστε να αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών ερευνών. Οι «ερωτικές συνευρέσεις» μέσω του Ιντερνετ, σύμφωνα με δηλώσεις της Μπεατρίς Μάιλχαμ, επικεφαλής της αρμόδιας ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριδα, «θα γίνουν σύντομα, εάν δεν είναι ήδη, η πιο συνηθισμένη μορφή απιστίας. Με το cyber sex ουδείς χρειάζεται πια τις κρυφές συναντήσεις σε σκοτεινά μοτέλ. Το απαγορευμένο ειδύλλιο μπορεί να εκτυλίσσεται στο ίδιο το συζυγικό δωμάτιο, παρουσία της ή του συζύγου». Και φυσικά προκύπτει ένα ακόμη ερώτημα: Πρόκειται πράγματι για ειδύλλιο; Οποια κι αν είναι η απάντηση το «καταφύγιο» φαίνεται ότι προσελκύει όλο και περισσότερους οπαδούς και τα ποσοστά όσων το χρησιμοποιούν ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα πάντα με την κ. Μάιλχαμ, «το βασικό παράπονο των συμμετεχόντων ανδρών είναι η έλλειψη ερωτικών σχέσεων με τη σύζυγο». Το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί, εφόσον οι «πελάτες» αυξάνονται, υπογραμμίζει η ίδια. Για τη διενέργεια της έρευνας, οι μελετητές έθεσαν ερωτήσεις σε άνδρες και γυναίκες που χρησιμοποιούν τα ειδικά για παντρεμένα ζεύγη chat rooms. Ανακάλυψαν δε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες αγαπούν τον επίσημο σύντροφο, αλλά δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η «ανωνυμία του Διαδικτύου».

Η διαδικασία, παρότι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, μοιάζει απλή: «Το μόνο που έχω να κάνω είναι να ανοίξω τον υπολογιστή μου και να διαλέξω μία μεταξύ χιλιάδων γυναικών που μου προσφέρονται. Τίποτε δεν μπορεί να είναι πιο εύκολο», δηλώνει ένας από τους απογοητευμένους συζύγους. Μεγάλος αριθμός ανδρών αναγνωρίζει, πάντως, ότι ο λόγος για τον οποίον η γυναίκα τους απέχει από το σεξ είναι η αφοσίωσή της στην ανατροφή των τέκνων.

Ζοφερό το μέλλον

Σε ό,τι αφορά τη γνησιότητα της απιστίας, τα στοιχεία μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο ανησυχητικά, το μέλλον όμως διαγράφεται ζοφερό. Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που αναζητούν διεξόδους στα ερωτικά παιχνίδια του Διαδικτύου αποφασίζει τελικά να συναντήσει το πρόσωπο με το οποίο είχε επαφή. Μόνο δύο από τους ερωτηθέντες, ωστόσο, αναγνώρισαν ότι η εικονική σχέση τους πέρασε στην πράξη με αληθινές περιπτύξεις. Ενας άνδρας μάλιστα δήλωσε ότι είχε 13 σχέσεις με γυναίκες που γνώρισε μέσω του Ιντερνετ. Παρά τις έως τώρα φτωχές επιδόσεις, ο κ. Αλ Κούπερ, συγγραφέας του βιβλίου «Σεξ και Ιντερνετ», προειδοποιεί ότι με βάση δηλώσεις ψυχολόγων οι ερωτικές δραστηριότητες στο Ιντερνετ εξελίσσονται σε μια από τις κυριότερες αιτίες των συζυγικών προβλημάτων και συχνά οδηγούν στο διαζύγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή