Θύμα της «θύελλας» είναι ο Μπλερ

Θύμα της «θύελλας» είναι ο Μπλερ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το «μπαλάκι» των ευθυνών για τον θάνατο του καθηγητή Κέλι, συνέχισε χθες να κυκλοφορεί ανάμεσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Αμυνας και το BBC. Οπως δήλωσαν πηγές του βρετανικού υπουργείου Αμυνας στην εφημερίδα Ιντεπέντεντ, το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν που επέμεινε στην τροφοδοσία των δημοσιογράφων με αρκετές πληροφορίες ώστε να καταλήξουν στο όνομα του Κέλι και να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα – δημοσίευμα που έσπευσε να διαψεύσει ο Τόνι Μπλερ.

Θύμα ο Μπλερ

Όποιος κι αν έχει την ευθύνη, θύμα της θύελλας που έχει προκληθεί είναι ο Τόνι Μπλερ, του οποίου η δημοτικότητα ακολουθεί πτωτική πορεία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Γκάρντιαν, ο δείκτης δημοτικότητας του Τόνι Μπλερ έπεσε στο μείον δεκαεπτά, από συν επτά που ήταν πριν από μερικούς μήνες. O δείκτης αυτός προκύπτει αν συγκριθούν οι ερωτηθέντες που δηλώνουν ευχαριστημένοι με τον πρωθυπουργό (39%) με αυτούς που δηλώνουν δυσαρεστημένοι (54%). Ωστόσο, η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Τόνι Μπλερ παραμένει δημοφιλής στο εσωτερικό του κόμματός του, με ποσοστά δημοτικότητας, μεταξύ των ψηφοφόρων των Εργατικών, που αγγίζουν το 70%.

H δημοσκόπηση επιβεβαίωσε τις πτωτικές τάσεις των Εργατικών, παρότι, το κόμμα του Τόνι Μπλερ εξακολουθεί να προηγείται, έστω και οριακά, των Συντηρητικών. Συγκεκριμένα, η ψαλίδα των 12 ποσοστιαίων μονάδων του Μαΐου έκλεισε, φθάνοντας, μέσα σε τρεις μήνες, τις δύο μονάδες. Στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές αύριο, το 35% απάντησε Εργατικούς, το 34% Συντηρητικούς και το 22% Φιλελεύθερους Δημοκράτες. H δημοσκόπηση διεξήχθη την Παρασκευή και το Σάββατο, λίγο μετά την είδηση του θανάτου του καθηγητή Κέλι.

Επέλαση του τυφώνα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανεμένετο να επιστρέψει σήμερα από την περιοδεία του στην Ασία, μερικές ώρες νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματισθεί, λόγω της αναγγελθείσας άφιξης στο Χονγκ Κονγκ του τυφώνα Ιμπούντο. Οι σχολιαστές έσπευσαν να παραλληλίσουν την επέλαση του Ιμπούντο με τις πολιτικές αναταράξεις που διέρχεται αυτή την περίοδο ο Μπλερ. Παρότι το γεγονός του θανάτου του επιστήμονα είναι η κορυφή του παγόβουνου του ευρύτερου θέματος των στοιχείων που οδήγησαν τη Βρετανία στον πόλεμο, ο Μπλερ επέμεινε στον περιορισμό της σχετικής έρευνας. O πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο δικαστής Χάτον θα ερευνήσει μόνο τα όσα αφορούν τον καθηγητή Κέλι και όχι το θέμα των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών. O δικαστής ανταπάντησε ότι το περιεχόμενο της έρευνας θα το κρίνει ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή