Νέο ηχογραφημένο μήνυμα του Σαντάμ Χουσεΐν

Νέο ηχογραφημένο μήνυμα του Σαντάμ Χουσεΐν

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΥΜΠΑΪ. Ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Σαντάμ Χουσεΐν μετέδωσε χθες αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο των δύο γιων του, Ουντάι και Κουσάι στη Μοσούλη. H φωνή που ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα και η οποία αποδίδεται στον πρώην ιρακινό δικτάτορα καλεί τις ένοπλες δυνάμεις, και κυρίως την ρεπουμπλικανική φρουρά, να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους κατά των αμερικανικών δυνάμεων και υπογραμμίζει ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Σύμφωνα, με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια το μήνυμα ηχογραφήθηκε στις 20 Ιουλίου, ενώ ο πρώην πρέσβης του Ιράκ στον OHE, Μοχάμεντ Αλ Ντούρι, δηλώνει βέβαιος ότι η φωνή που ακούγεται ανήκει στον Σαντάμ. Το Αλ Αραμπίγια ισχυρίζεται ότι παρέλαβε την κασέτα ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκε ανταποκριτής του καναλιού στη Βαγδάτη.

«Ο πόλεμος», υποστηρίζει η φωνή που ακούγεται στο ηχογραφημένο μήνυμα, «δεν έχει τελειώσει». «Το μοναδικό σωστό συμπέρασμα», τονίζει ο ομιλητής, «θα προκύψει όταν ο εχθρός αναγνωρίσει ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ούτε σε πολιτικό, ούτε σε στρατιωτικό επίπεδο». Στη συνέχεια, ο καταζητούμενος πρώην δικτάτορας του Ιράκ φέρεται να απευθύνεται στους άνδρες τις περιβόητης ρεπουμπλικανικής φρουράς, αλλά και σε όσους μάχονται στο πλευρό των «μουτζαχεντίν». «Μπορεί οι ΗΠΑ να κέρδισαν μια μάχη», υπογραμμίζεται στο μήνυμα, «αλλά δεν θα καταφέρουν να νικήσουν ποτέ στον πόλεμο της θέλησης και δεν θα καταφέρουν ποτέ να υπερκεράσουν τον ιρακινό λαό και τους μουτζαχεντίν του». «Μπορεί οι Αμερικανοί», συνεχίζει, «να κατέστρεψαν οπλικά συστήματα μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, αλλά δεν θα καταφέρουν ποτέ να κάμψουν την επιθυμία του λαού για αντίσταση». Το μήνυμα καταλήγει με τη σημείωση ότι η καθημερινές επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών αποτελούν «την απαρχή της ανοικοδόμησης του ιρακινού στρατού» που θα φέρει την «απελευθέρωση». «Ας γράψουμε μια νέα σελίδα στην ένδοξη ιστορία του έθνους μας», λέει η φωνή που αποδίδεται στον Σαντάμ.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Ογκουστ Χάνινγκ, υποστήριξε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν επιβίωσε του πολέμου. «Ολα τα στοιχεία», δήλωσε ο κ. Χάνινγκ, «υποδηλώνουν ότι ο Σαντάμ παραμένει ζωντανός». O τελευταίος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι λίγες ημέρες πριν από την αποκαθήλωση του πρώην ιρακινού δικτάτορα, το Ιράκ εισήγαγε χημικά για την παραγωγή δηλητηριωδών αερίων. «Τα χημικά αυτά», τόνισε ο κ. Χάνινγκ, «δεν έχουν ακόμα βρεθεί και εμείς αναρωτιόμαστε που μπορεί να βρίσκονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή