Μποϊκοτάζ στην Coca-Cola

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά εργατικά συνδικάτα ανά τον κόσμο κήρυξαν εκστρατεία μποϊκοτάζ κατά των προϊόντων της Coca-Cola, καταγγέλλοντας ότι οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων εμφιάλωσης της εταιρείας στην Κολομβία προσέλαβαν μέλη παράνομων παραστρατιωτικών οργανώσεων προκειμένου να απειλήσουν και να δολοφονήσουν εργαζομένους. Τα συνδικάτα ισχυρίζονται ότι οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων μίσθωσαν μέλη της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης Ηνωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας για τη δολοφονία εννέα συνδικαλιστών τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Προ διετίας, η κολομβιανή συνδικαλιστική ένωση των εργαζομένων στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων και ποτών μήνυσε την Coca-Cola και τους συνεργάτες της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι των ΗΠΑ για τη δολοφονία των μελών της. Οι μηνυτές υποστήριξαν ότι η Coca-Cola εμπλέκεται έμμεσα στην υπόθεση, αλλά τον περασμένο Μάρτιο το δικαστήριο έκρινε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν έχει την παραμικρή ευθύνη. Μολονότι η δίκη εναντίον των ιδιοκτητών των εργοστασίων εμφιάλωσης συνεχίζεται, το εργατικό συνδικάτο άσκησε έφεση κατά της απόφασης για αθώωση της Coca-Cola.

Καλούν τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ

Παράλληλα, τα εργατικά συνδικάτα της Κολομβίας σε συνεργασία μ’ αυτά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Αυστραλίας, μεταξύ άλλων, καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν τα προϊόντα της Coca-Cola. Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι κατηγορίες εις βάρος της Coca-Cola και των συνεργατών της στην Κολομβία είναι ανυπόστατες και αποσκοπούν στην πρόκληση δημοσιότητας». Παρά ταύτα, ο πρόεδρος του Κολομβιανού συνδικάτου, Χαβιέρ Κορέα, υποστηρίζει ότι ακόμα και σήμερα δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα. O τελευταίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για το ότι η υπόθεση δεν έχει προβληθεί από τα μίντια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή