Πώς να γίνετε διάσημοι σε 15 μόλις ημέρες

Πώς να γίνετε διάσημοι σε 15 μόλις ημέρες

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωστε θέλετε να γίνετε διάσημος; Το σκεφτήκατε καλά; Τότε, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε δύο γυναίκες που αποφάσισαν να γράψουν ένα βιβλίο που θα ζήλευε και ο Αντι Γουόρχολ – στην Αμερική, μέσα σε λίγες μέρες από την έκδοσή του, έγινε μπεστ σέλερ… «Δύο γυναίκες, δύο εβδομάδες, πώς ανακάλυψαν τη δημοσιότητα και πώς μπορεί να ακολουθήσετε τώρα κι εσείς το παράδειγμά τους», γράφουν για να μας δελεάσουν ήδη από το ροζ εξώφυλλο. Οι ίδιες δεν υπόσχονται δεκαπέντε λεπτά επιτυχίας, αλλά ραντεβού με τα φλας σε 15 ημέρες. O ακριβής τίτλος του είναι «Πώς να γίνετε διάσημοι μέσα σε δύο εβδομάδες ή ακόμη λιγότερο» και φέρει τις υπογραφές της Κάρεν Ρομπίνοβιτς (αν και η ίδια προτιμά πλέον το Κέι Ρο) και της Μελίσα Ντε Λα Κρουζ (λέγε με Μελ), οι οποίες, δήλωναν μέχρι πρότινος δημοσιογράφοι.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει κανείς διάσημος και δεν μιλάμε μόνο για ακραίες απόψεις, όπως να σκοτώσεις ή να ληστέψεις αλλά και α) να ζήσεις ένα ριάλιτι, αποκαλύπτοντας τα κρυφά σου ταλέντα, β) να γίνεις αυτόπτης μάρτυρας σε ένα έγκλημα, γ) να βρεθείς στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, δ) να φωτογραφηθείς με το «σωστό» πρόσωπο.

Οι συγγραφείς του πρωτότυπου οδηγού μάλλον δεν θα συμφωνήσουν μαζί μας. Χρειάστηκαν μόλις έναν χρόνο για να συγκεντρώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, μαζί με τις συμβουλές και τα μυστικά, προκειμένου να ικανοποιήσουμε και όλοι εμείς επιτέλους, όπως λένε, οι «κοινοί θνητοί», δηλαδή οι «ανώνυμοι» (αν δεχτούμε τον τόσο άκομψο όρο «επώνυμος»), τη ματαιοδοξία μας.

Η ιδέα γεννήθηκε από μία έρευνα του περιοδικού Marie Claire που επέλεξε δύο κορίτσια, δύο καθημερινά κορίτσια, τους αφιέρωσε δύο εβδομάδες και παρακολούθησε πώς κατόρθωσαν μέσα σε αυτό το εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να γίνουν αναγνωρίσιμα από τον κόσμο, να μοιράσουν ακόμη και αυτόγραφα στα νεοσύστατα φαν-κλαμπ τους.

Το ρεπορτάζ είχε τελικά μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ό,τι είχαν φανταστεί και οι άνθρωποι του περιοδικού, αποδεικνύοντας ότι το παιχνίδι της δόξας είναι τελικά πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζαμε. Αρκεί να ξέρει κανείς πώς να το σκηνοθετήσει. Σύμφωνα με το συγγραφικό ντουέτο θα πρέπει να διαβάσουμε προσεκτικά τα κεφάλαια για όλους εκείνους τους σταρ με διάρκεια στον χρόνο αλλά και εκείνους που χάθηκαν, αφού δεν θυμόμαστε καν τα ονόματά τους, ενώ δεν είναι τυχαίο πώς ξεσκεπάζουν πολλούς από αυτούς, αποκαλύπτουν μυστικά από τον τρόπο που στήνονται μπροστά στην κάμερα, δίνουν λύσεις για το πώς μπορεί ένας «σχεδόν» διάσημος να διεκδικήσει δωρεάν ρούχα σχεδιαστών, αλλά και πώς μπορεί ακόμη και να πείσει έναν σταρ να δειπνήσει μαζί του.

«Το βιβλίο απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει κάνει πρόβα στον καθρέφτη του μπάνιου του, ευχαριστώντας τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που τον τίμησαν με Οσκαρ», λένε απλά για να απενεχοποιήσουν τους αναγνώστες τους. «Ορισμένοι γεννιούνται διάσημοι, άλλοι αποκτούν δημοσιότητα στην πορεία της ζωής τους και άλλοι την κυνηγάνε μέχρι να πεθάνουν. Για τους υπόλοιπους, το βιβλίο είναι απαραίτητο έστω για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις».

Το λανσάρισμα της ροζ έκδοσης πάντως φιλοξενήθηκε στο Χόλιγουντ, στο Σάνσετ Πλάζα. «Επώνυμες» κόρες, σύζυγοι, κληρονόμοι, μοντέλα, φωτογενείς άνδρες και γυναίκες ήταν εκεί για να απολαύσουν το αγαπημένο τους κοκτέιλ, το «celebritini», με βάση το μαρτίνι. Πρωταγωνίστρια σαπουνόπερας, η Λίζα Ρίνα δήλωσε: «O καλύτερος τρόπος για να γίνεις διάσημος στις μέρες μας είναι να βγεις ραντεβού με τον Αστον Κούτσερ ή την Ντεμί Μουρ». Οπως υπαγορεύει το Χόλιγουντ, η Κέι Ρο και η Μελ ήταν οι τελευταίες που πάτησαν το κόκκινο χαλί. Αρκέστηκαν να πουν ότι ακολούθησαν τη συμβουλή των εκδοτών τους και καθυστέρησαν τουλάχιστον μία ώρα. Το ακαδημαϊκό τέταρτο θεωρείται… ντεμοντέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή