Νέα βομβιστική επίθεση από την ETA

Νέα βομβιστική επίθεση από την ETA

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Συνέχεια στη θερινή εκστρατεία του τρόμου επεχείρησε να δώσει η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ETA, με νέα βομβιστική ενέργεια στην πόλη Σανταντέρ την Κυριακή. Από την επίθεση δεν υπήρξαν ευτυχώς τραυματίες, όμως καταστράφηκαν αρκετά οχήματα.

Το απόγευμα της Κυριακής, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο τύπου Ρενό εξερράγη σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Σανταντέρ. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε απόσταση 20 μέτρων από την κύρια είσοδο του αεροδρομίου. Από την έκρηξη καταστράφηκαν ολοσχερώς 12 αυτοκίνητα, 40 ακόμη υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές ενώ καταστράφηκε επίσης κι ένα τμήμα του παρακείμενου κτιρίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετά την έκρηξη ο χώρος γέμισε σπασμένα γυαλιά και κομμάτια από μέταλλο. Μια ώρα πριν από την έκρηξη, άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στα γραφεία της βασκικής εφημερίδας Gara, της οποίας η πολιτική γραμμή είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας των Βάσκων, και είχαν προειδοποιήσει για την επίθεση. H εφημερίδα ενημέρωσε τις Αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους εκκένωσαν αμέσως τον χώρο στάθμευσης στον οποίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα τουλάχιστον 60 άνθρωποι. Οι αρχές του αεροδρομίου του Σανταντέρ ανακοίνωσαν ότι ακυρώνονται προσωρινά οι πτήσεις από και προς την πόλη.

Χτυπάει όποτε μπορεί

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Ανχελ Ασέμπες, ο οποίος μετέβη στον χώρο του αεροδρομίου αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση, δήλωσε ότι η ETA προσπαθεί εκ νέου να σπείρει τον τρόμο στους πολίτες. H ETA δεν κάνει διακρίσεις, πρόσθεσε. Χτυπάει όποτε μπορεί. Σύμφωνα με τον Ασέμπες, στην επιθεση χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Η επίθεση στο Σανταντέρ αποσκοπεί στο να καταφέρει νέο πλήγμα στον τουρισμό της χώρας, μετά τις επιθέσεις στα θέρετρα Αλικάντε και Μπενιδόρμ την προηγουμένη εβδομάδα. Το Σανταντέρ, πρωτεύουσα της Κανταβρίας, περιοχή που συνορεύει με τη Χώρα των Βάσκων είναι ξεχωριστός τουριστικός προορισμός στη βορειοδυτική Ισπανία τόσο για τους ξένους όσο και για τους Ισπανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή