Μπιν Λάντεν: Ερχεται η σειρά της Σ. Αραβίας

Μπιν Λάντεν: Ερχεται η σειρά της Σ. Αραβίας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΥΜΠΑΪ. Μετά τον Σαντάμ Χουσεΐν, θα έρθει η σειρά των μοναρχιών του Περσικού Κόλπου, με πρώτη τη Σαουδική Αραβία! Σ’ αυτή την προειδοποίηση μπορεί να συμπυκνωθεί το βασικό περιεχόμενο του τελευταίου, ηχογραφημένου μηνύματος που αποδίδεται στον Οσάμα μπιν Λάντεν και μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, το βράδυ της Κυριακής.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, έσπευσε να δηλώσει ότι το ηχογραφημένο μήνυμα -το οποίο αναφέρεται στη σύλληψη του Σαντάμ και σε άλλα γεγονότα του Δεκεμβρίου- είναι, κατά πάσα πιθανότητα, γνήσιο. «H Αλ Κάϊντα και τα δίκτυά της εξακολουθούν να λειτουργούν. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο μπιν Λάντεν είναι ακόμη ζωντανός, προσέθεσε.

Το μήνυμα

Στο μήνυμά του, ο Λάντεν καταδικάζει «την κατοχή της Βαγδάτης από τους Σταυροφόρους, που χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για την εξαπάτηση του κόσμου τα όπλα μαζικής καταστροφής» και προειδοποιεί ότι «εάν δεν σταματήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα προχωρήσουν στην κατάληψη της Σαουδικής Αραβίας και όλης της πετρελαιοπαραγωγού περιοχής του Περσικού Κόλπου… H κατάληψη του Ιράκ είναι μόνο ένας κρίκος στην αλυσίδα του κακού των σιωνιστών και των Σταυροφόρων. H κατάληψη όλων των άλλων χωρών του Κόλπου θα ακολουθήσει, στο δρόμο για τον έλεγχο και την ηγεμονία σε όλο τον κόσμο».

Επιπλέον, ο Σαουδάραβας τρομοκράτης καταδικάζει τον Οδικό Χάρτη και την ειρηνευτική πρωτοβουλία της Γενεύης για το Παλαιστινιακό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «απάτες, ώστε να συντριβεί ο ιερός πόλεμος και η αντίσταση των μαχητών στην αγαπημένη μας Παλαιστίνη». Στο μεταξύ, ανησυχία προκάλεσε στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, η ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού σε τηλεφωνικό κέντρο συνοικίας του Ριάντ, που αποτελεί θέατρο αλλεπάλληλων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και ισλαμιστών εξτρεμιστών τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αρχές του βασιλείου σκλήρυναν τη στάση τους απέναντι στους οπαδούς του Λάντεν μετά τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στο Ριάντ.

Ακύρωση πτήσεων

Η ανακάλυψη του εκρηκτικού μηχανισμού ήρθε μετά από την παρατεταμένη σπερμολογία περί επικείμενων νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία. Σχετικές πληροφορίες των βρετανικών αρχών οδήγησαν την αεροπορική εταιρεία «Μπρίτις Εργουεϊς» να ακυρώσει τις πτήσεις της προς το βασίλειο. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντελαζίζ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν ενημερώθηκε από τη Βρετανία για τις πληροφορίες που οδήγησαν στην ακύρωση των πτήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή