Αποχρωσεις

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστής… μάλαμα

Ολίγον παρωχημένες -για να χρησιμοποιήσουμε τον ηπιέστερο χαρακτηρισμό- ακούγονται οι απόψεις Αμερικανού δικαστή, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες αρέσκονται στον… ξυλοδαρμό κι ως εκ τούτου η ενασχόληση των δικαστηρίων με τέτοιου είδους υποθέσεις αποτελούν «χάσιμο χρόνου». Μόνο που ο ίδιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί, όταν επιχείρησε να εφαρμόσει στην πράξη τις απόψεις του, αλλά δεν ευτύχησε να βρει ικανό αριθμό ομοϊδεατών του στο δικαστικό μετερίζι. Σε μια τουλάχιστον περίπτωση εκδίκασης υπόθεσης οικογενειακής βίας, ο εν λόγω δικαστής από τη Νέα Υόρκη, ονόματι Ρόμπερτ Χάμλεϊ, φέρεται να δήλωσε ότι τέτοιου είδους υποθέσεις αποτελούν «χάσιμο χρόνου» για το δικαστήριό του κι επιπλέον είπε σε αστυνομικό ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν τον ξυλοδαρμό και ζητούν «να τις χαστουκίζουν». H δική του ιδιάζουσα περίπτωση φαίνεται ότι υπέπεσε στην αντίληψη αρμόδιας επιτροπής, η οποία έκρινε πως δεν νομιμοποιείται να κλείνει υποθέσεις βίας βάσει των προσωπικών του απόψεων κι εκείνος συμφώνησε να μην ασκήσει ποτέ ξανά το επάγγελμά του. Προφανώς, προς μεγάλη ανακούφιση όσων θυμάτων βίας θα είχαν την ατυχία να πέσουν στην κρίση του, αλλά και προς μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου για τον ίδιο!

Ελλειψη χαρτιού ή τουαλέτας;

Στο εν Αθήναις μετρό, παραπονιούνται κάποιοι για την παντελή έλλειψη τουαλετών. Αλλά δεν σκέπτονται πόσα περισσότερα θα έλειπαν -και τούτο μετά βεβαιότητας, δεδομένης της σχετικής εμπειρίας από άλλους δημόσιους χώρους του είδους- αν όντως υπήρχαν. Οπως ας πούμε το… πολύτιμο χαρτί τουαλέτας, το οποίο μέχρι πρότινος απουσίαζε από τις τουαλέτες του τριαντάχρονου ιαπωνικού μετρό. Οι επιβάτες του όφειλαν να το αγοράζουν πριν μπουν στον χώρο αφόδευσης, αν και οι προνοητικότεροι φρόντιζαν να είναι πάντα εφοδιασμένοι για σιγουριά, αλλά και οικονομία. Από πρώτης Απριλίου, όμως, και στο εξής, όσοι κυκλοφορούν με τις οκτώ γραμμές του μετρό του Τόκιο μπορούν να είναι ήσυχοι ότι δεν θα βρεθούν προ απροόπτου και θα βρουν χαρτί τουαλέτας, αφού οι εταιρείες παροχής των σχετικών υπηρεσιών δεσμεύτηκαν ότι θα εφοδιάσουν τους χώρους δημόσιας αφόδευσης με το εν λόγω προϊόν. Το χαρτί θα είναι από ανακυκλωμένα εισιτήρια του μετρό και θα διατίθεται σε ικανοποιητικές ποσότητες, ενώ πλέον φαίνεται ότι έχει εκλείψει και η ανάγκη κλοπής του από τους επιβάτες για το σπίτι. Παλαιότερα, οι επιβάτες έκλεβαν το χαρτί τουαλέτας του μετρό για το σπίτι, αλλά τώρα πια φαίνεται ότι οι πάντες διαθέτουν αρκετό. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει όσον αφορά στο σαπούνι και τις πετσέτες για την υγιεινή των χεριών, ενώ εμείς εδώ μπορούμε να είμαστε περιχαρείς, που ευτυχώς δεν υπάρχουν τουαλέτες στο μετρό μας!

Μασέλα για έναν ελέφαντα

Ως από μηχανής θεός, Ταϊλανδός κτηνίατρος κατασκεύασε το πρώτο ψεύτικο δόντι για ελέφαντες κι έσωσε έτσι τη ζωή μιας ελεφαντίνας 60 ετών, η οποία κινδύνευε να πεθάνει από ασιτία. H δύστυχη Μόρακοτ είχε απολέσει μάλλον πρόωρα την πάνω οδοντοστοιχία της -δεδομένου ότι οι ελέφαντες ζουν κάτι παραπάνω απ’ ό,τι άλλα είδη του ζωικού βασιλείου- κι αδυνατούσε να φάει, οδεύοντας αργά, αλλά σταθερά προς βέβαιο θάνατο. H συμπόνοια του κτηνιάτρου Σόμσακ Τζίτνιγιομ, αλλά κυρίως το ενδιαφέρον τόσο του ιδίου όσο και των συναδέλφων του για τη διατήρηση του ταϊλανδέζικου ελέφαντα, που ρέπει προς εξαφάνιση, οδήγησε στην κατασκευή του ψεύτικου δοντιού από ανοξείδωτο ατσάλι, σιλικόνη και πλαστικό, το οποίο δέχθηκε μια χαρά η ελεφαντίνα και αναμένεται να σώσει πολλές ακόμη ελεφάντινες ζωές. Οι θηλυκοί ελέφαντες γεννούν συνήθως τέσσερα μικρά στη διάρκεια της ζωής τους, αλλά η πρόωρη απώλεια των δοντιών τους μπορεί να προκαλέσει και τον πρόωρο θάνατό τους, αφού μη μπορώντας να μασήσουν πεθαίνουν από ασιτία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή