SARS, μυστήριο η επανεμφάνιση

SARS, μυστήριο η επανεμφάνιση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Σε μυστήριο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το κρούσμα Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου, που καταγράφηκε στην Γκουάνγκντονγκ, ενώ εξακολουθεί η θανάτωση των μοσχογαλών που όπως αποδείχθηκε εκτός από πεντανόστιμα εδέσματα είναι φορείς του κορωνοϊού της άτυπης πνευμονίας. O πρώτος ασθενής με SARS για το νέο χρόνο θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την Πέμπτη, καθώς έχει ήδη αναρρώσει πλήρως. Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα», ο ασθενής τόνισε ότι δεν έχει φάει ποτέ μοσχογαλή, ούτε βρέθηκε σε υπαίθρια ζωαγορά όπου πωλούνται τέτοια είδη. O «κ. Λουό» όπως είναι γνωστός ο ασθενής δεν έχει δει ποτέ του μοσχογαλή και πολύ περισσότερο δεν έχει δοκιμάσει το κρέας της. Αποτελεί, λοιπόν, πραγματικό μυστήριο για τους ειδικούς ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκε ο ιός στον ασθενή της Γκουάνγκντονγκ. Ωστόσο, όπως πληροφόρησε τους γιατρούς, λίγες ημέρες προτού παρουσιάσει τον υψηλό πυρετό είχε συλλάβει… ένα μικρό ποντίκι που έτρεχε μέσα στην μπανιέρα του χρησιμοποιώντας αντί άλλης λαβίδας ένα ζευγάρι ξυλάκια που οι Κινέζοι χρησιμοποιούν αντί μαχαιροπίρουνων. Καθώς ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «οικολόγος δεν θέλησε να δολοφονήσει το αιχμάλωτο τρωκτικό αλλά το απελευθέρωσε μακριά από την κατοικία του. Ετσι, μετά τις μοσχογαλές θα εξοντωθούν τα τρωκτικά, πραγματική μάστιγα της επαρχίας.

Μια διαφορετική διάσταση του «πατριωτικού πολέμου κατά του Sars» αφορά πιέσεις κατά του Τύπου καθώς η εισαγγελία της Γκουανγκζού ανέκρινε επί ώρες τον αρχισυντάκτη της Νότιας Μητροπολιτικής Ημερησίας επειδή σε άρθρο τού Δεκεμβρίου ανέφεραν ότι σε νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύεται ένα πιθανό κρούσμα άτυπης πνευμονίας. Τέλος, ο υπουργός Υγείας των Φιλιππίνων Μανουέλ Νταϊριτ, δήλωσε ότι η γυναίκα που θεωρείτο ύποπτο κρούσμα Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου τελικά πάσχει από συνήθη βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή