O 25χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της Λιντ

O 25χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της Λιντ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. O ύποπτος για τη δολοφονία της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών Αννα Λιντ ομολόγησε την ενοχή του, όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 25χρονου Μιχάιλο Μιχαήλοβιτς, το κίνητρο της δολοφονίας που συγκλόνισε τη σουηδική κοινωνία στις 10 Σεπτεμβρίου δεν ήταν πολιτικό. O δικηγόρος Πέτερ Αλθιν είπε ότι ο Μιχαήλοβιτς ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη Λιντ κατά τη διάρκεια ανακρίσεων προχθές Τρίτη, πάνω από τρεις μήνες αφότου συνελήφθη από τις σουηδικές αρχές. Μετρήσεις σε ειδικευμένο εργαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας έδειξαν ότι το DNA του Μιχαήλοβιτς ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε πάνω στο μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε η Λιντ.

Ο 25χρονος Σουηδός, γιουγκοσλαβικής καταγωγής, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πρόκληση σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοκατοχή και απειλές.

Αγνωστο το κίνητρο

Μιλώντας στο σουηδικό ραδιόφωνο, ο Αλθιν απέκλεισε το πολιτικό κίνητρο, αλλά δεν διευκρίνισε ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο της δολοφονίας. Ενας νεαρός άνδρας είχε μαχαιρώσει τη Λιντ την ώρα που έκανε τις αγορές της σε πολυκατάστημα της Στοκχόλμης στις 10 Σεπτεμβρίου 2003. H Λιντ, που εκείνη την εποχή βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω του ηγετικού ρόλου της στην εκστρατεία υπέρ του ευρώ για το δημοψήφισμα της 14ης Σεπτεμβρίου, εξέπνευσε στις 11 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά την επίθεση οι αρχές είχαν συλλάβει έναν άνδρα τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου κατέληξαν στον Μιχαήλοβιτς. «H ομολογία του Μιχαήλοβιτς σημαίνει ότι η κύρια διαδικασία θα είναι συντομότερη απ’ ό,τι αναμενόταν» είπε ο δικαστής Γιόραν Νίλσον. «Τώρα η Εισαγγελία δεν χρειάζεται να παραθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στο δικαστήριο». H δίκη αναμένεται να αρχίσει στις 14 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή