Και δεύτερο κρούσμα άτυπης πνευμονίας στην Κίνα

Και δεύτερο κρούσμα άτυπης πνευμονίας στην Κίνα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Μία νεαρή σερβιτόρα νοσηλεύεται από τα τέλη Δεκεμβρίου με συμπτώματα που θα μπορούσαν να αποδοθούν στο Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο. Την ύπαρξη του νέου «ύποπτου κρούσματος» άτυπης πνευμονίας ανακοίνωσαν χθες το πρωί οι υγειονομικές αρχές της Γκουάνγκντονγκ την ίδια στιγμή που ο διάσημος πλέον κ. Λουό, ο πρώτος ασθενής με Sars της νέας χρονιάς, έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Στο δεύτερο ύποπτο κρούσμα είχε αναφερθεί δημοσίευμα εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ. Στην πρώην βρετανική αποικία, εξάλλου, νοσηλεύονται απομονωμένοι τρεις δημοσιογράφοι που επέστρεψαν από αποστολή στην Γκουάνγκζου, όπου μετέβησαν για να καλύψουν το θέμα της άτυπης πνευμονίας, κυρίως μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος.

Απολύμανση και καραντίνα

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών οι εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν μέχρι στιγμής οι δύο δεν πάσχουν από Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο. Πάντως, ήδη απολυμάνθηκαν τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού TVB όπου εργάζονταν οι τρεις. H εικοσάχρονη που πιθανώς να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό του Sars εργαζόταν σε εστιατόριο που ίσως ειδικευόταν στη μοσχογαλή. H νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 31 Δεκεμβρίου και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σταθερή. Οι χώροι στους οποίους κατοικούσε και εργαζόταν ήδη απολυμάνθηκαν, ενώ τέθηκαν σε καραντίνα 48 άτομα και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση άλλα 52 που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Μέχρι στιγμής κανένας από αυτούς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα άτυπης πνευμονίας. Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ στο Πεκίνο, Ρόι Ουάντια, δήλωσε ότι ομάδα επιστημόνων του διεθνούς οργανισμού βρίσκεται στην Γκουάνγκζου όπου θα αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στον κ. Λουό. Οι ειδικοί θα επισκεφθούν εκ νέου το διαμέρισμα του ασθενούς, θα μελετήσουν τα τρωκτικά στην περιοχή καθώς πολλοί πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός, ο οποίος βρίσκεται και στα κόπρανα των αρουραίων και ποντικών, είναι δυνατόν να μεταφερθεί με τον άνεμο και να προκαλέσει λοιμώξεις. Επίσης, σε όλες τις επαρχίες έχουν ληφθεί μέτρα για να μην επιτραπεί η εξάπλωση επιδημίας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων ταξιδιωτών με την ευκαιρία του εορτασμού του νέου Σεληνιακού Ετους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή