Πακιστάν: επιχείρηση εντοπισμού μελών της Αλ Κάιντα

Πακιστάν: επιχείρηση εντοπισμού μελών της Αλ Κάιντα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Μεγάλη επιχείρηση εξαπέλυσε χθες ο στρατός του Πακιστάν εναντίον ύποπτων τρομοκρατών σε ορεινές περιοχές της χώρας στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται μέλη του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα. Δεν έγινε γνωστό πάντως αν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. H επιχείρηση επικεντρώθηκε κυρίως γύρω απο το χωριό Καλόσα, κοντά στην Αζάμ Ουρζάκ, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταφύγει 15-20 τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Οι πακιστανικές αρχές ασφαλείας αναζητούσαν επίσης τρεις Πακιστανούς που φέρονται ως ιδιοκτήτες των κτισμάτων όπου κρύβονται οι τρομοκράτες.

Η επέμβαση

Μέλη των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν ισχυρίζονται πως έλαβαν πληροφορίες ότι ομάδα ξένων ενόπλων ανδρών κρύβονταν κοντά στην Αζάμ Ουαρζάκ. Ηγέτες των τοπικών φυλών μεσολάβησαν προκειμένου να πείσουν τους φερόμενους ως τρομοκράτες να παραδοθούν. H προσπάθειά τους δεν απέδωσε και ακολούθησε η επέμβαση του στρατού. Στην επιχείρηση, κατά την οποία σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, συμμετείχαν και ελικόπτερα του πακιστανικού στρατού. Χρησιμοποιώντας τηλεβόες οι στρατιώτες ζήτησαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν το χωριό. Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, στο ίδιο διαστημα από την αφγανική πλευρά των συνόρων, αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις για να εντοπίσουν μέλη της Αλ Κάιντα.Το γεγονός δεν επιβεβαιώθηκε από τους Αμερικανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή