ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Διεφθαρμένοι οι πολιτικοί, πιστεύουν οι Γερμανοί

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. H πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί της χώρας είναι διεφθαρμένοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες. Κατά το περιοδικό Reader’s Digest, η Γερμανία διαθέτει πολιτικούς οι οποίοι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να λαδωθούν. Το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα ποσοστά διαφθοράς στη Γερμανία κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα, το 8% ότι είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης, ενώ το 4% διατείνεται ότι η Γερμανία είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα κράτη της Ευρώπης. H μεγαλύτερη διαφθορά σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΕΙΡΗΝΗ

Δέκα ετών έγινε το ΡFΡ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Το ερχόμενο Σάββατο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την έναρξη του Προγράμματος Συνεργασίας για την Ειρήνη (PFP), του NATO, το οποίο σχεδιάστηκε για την προώθηση των σχέσεων με την πρώην Σοβιετική Ενωση. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται σήμερα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κεντρικής Ασίας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του υπό αμερικανική διοίκηση πολέμου κατά της τρομοκρατίας. «Χάρις στο PFP, Καζάκοι στρατιώτες υπηρετούν στο Ιράκ υπό πολωνική διοίκηση», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του NATO. «Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του PFP ήταν η οργάνωση των εκτός NATO χωρών, ώστε να αποκτήσουν την επιχειρησιακή ικανότητα που απαιτείται για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις», τόνισε ο αξιωματούχος.

ΓΙΑ TO «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΠΥΡΗΝΙΚΩΣΧΕΔΙΩ

Ρωσικά «εύσημα» στη B. Κορέα

ΜΟΣΧΑ. O υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λοσγιούκοφ, εκθείασε χθες την κίνηση καλής θέλησης της Βορείου Κορέας για «πάγωμα» του πυρηνικού της προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα παρότρυνε τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις συνομιλίες με την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετές ελπίδες για επανέναρξη των εξαμερών συνομιλιών μέσα στον Ιανουάριο. O Λοσγιούκοφ χαρακτήρισε την απόφαση της Βορείου Κορέας «σημαντικό και σοβαρό βήμα, το οποίο χρήζει σχολιασμού και κατάλληλων αντιδράσεων», ενώ τόνισε ότι «το πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος αποτελεί τη βάση για την επίτευξη πραγματικής συμφωνίας στο πλαίσιο των εξαμερών συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος που αφορά στη Βόρειο Κορέα».

Ο ΠΡΟΝΤΙ KAI ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Συζήτησαν για τον αντισημιτισμό

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Με απεσταλμένο από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε μια προσπάθεια διευθέτησης της μεταξύ τους διαφωνίας, η οποία είχε αποτέλεσμα την αναβολή συνεδρίου για τον αντισημιτισμό. O επικεφαλής του Συμβουλίου, Εντγκαρ Μπρόνφμαν, απέστειλε προχθές επιστολή στον Πρόντι ζητώντας να συναντηθούν, προκειμένου να δοθεί τέλος στη διένεξη των τελευταίων ημερών. Στην επιστολή του, ο Μπρόνφμαν εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για την προσωπικότητα του Πρόντι και τον ρόλο του ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με αξιωματούχους της E.E., το συνέδριο για τον αντισημιτισμό θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. O Μπρόνφμαν είχε κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για υπόθαλψη του αντισημιτισμού.

ΓΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ TOY ΣΤΗΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΔΙΔΥΜΟΥΣ»

Ζητούν καταδίκη του Μαροκινού

ΑΜΒΟΥΡΓΟ. Καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Μαροκινού Αμπντελγκανί Μζουντί, ο οποίος κατηγορήθηκε για ανάμιξη στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, θα ζητήσει η εισαγγελία του Αμβούργου. Οι εισαγγελείς στην τελική τους αγόρευση εξέφρασαν αμφιβολίες ως προς την αξία των στοιχείων, τα οποία αν αποδειχθούν αληθή, αναμένεται να οδηγήσουν στην απελευθέρωση του Μζουντί, ο οποίος κατηγορείται για 3.066 περιπτώσεις συνέργειας σε φόνο και αντιμετωπίζει ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης 15 χρόνων. O Μζούντι αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Δεκεμβρίου όταν ανακριτές παρουσίασαν κατάθεση πληροφοριοδότη, σύμφωνα με την οποία ο μοναδικός σύνδεσμος της Αλ Κάιντα στο Αμβούργο είναι ο Ράμζι Μπιναλσχίμπ, ο οποίος κρατείται στις ΗΠΑ.

ΑΠΟ TA ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Ανεπιθύμητα 23 ιταλικά αεροπλάνα

ΡΩΜΗ. Επτά ιταλικά επιβατηγά αεροσκάφη εμφανίζονται στη λίστα 23 αεροσκαφών, τα οποία έχει αποκλείσει από τα αεροδρόμιά της η Ελβετία, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ρεπούμπλικα». Ωστόσο, οι ελβετικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα αεροσκάφη. H ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είχε απαγορευθεί από το 2002 η χρήση των αεροδρομίων της στην εταιρεία Flash Airlines, αεροσκάφος της οποίας κατέπεσε την περασμένη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα. Εν τω μεταξύ, η γενική απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Ιταλία προκάλεσε τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων.

ΑΠΟ TH ΛΙΒΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ

Αποζημίωση θυμάτων

ΠΑΡΙΣΙ. Συμφωνία για την αποζημίωση των οικογενειών των 170 θυμάτων από την έκρηξη βόμβας το 1989 σε γαλλικό αεροσκάφος της εταιρείας UTA, αναμένεται να υπογράψουν την ερχόμενη Παρασκευή, στην Τρίπολη, εκπρόσωποι των οικογενειών με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Λιβύης. «Θα προσπαθήσουμε αύριο να έρθουμε σε συμφωνία», τόνισε ο Γκιγιόμ Ντενουά, ο οποίος έχασε τον πατέρα του στην επίθεση και ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων με Λίβυους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή