Ελβετία: συλλήψεις οκτώ, για το Ριάντ

Ελβετία: συλλήψεις οκτώ, για το Ριάντ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BEPNH. Οκτώ άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για ανάμιξη στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον συγκροτήματος δυτικών κατοικιών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στις 12 Μαΐου, συνελήφθησαν από τις αρχές της Ελβετίας και ανακρίνονται. Οι συλλήψεις των οκτώ -εκ των οποίων ουδείς είναι Ελβετός- έγιναν κατόπιν πολύμηνων ερευνών με στόχο την αποκάλυψη μιας ομάδας τρομοκρατών με έδρα την Ελβετία που παρείχε πληροφορίες και εξοπλισμό στους δράστες της επίθεσης της 12ης Μαΐου, επίθεση που αποδίδεται όπως είναι γνωστό στην Αλ Κάιντα.

Συντονισμός εφόδων

Οι οκτώ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τη Γενεύη έως τη Ζυρίχη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στις ταυτόχρονες επιδρομές συμμετείχαν 100 άνδρες των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας, υποστηριζόμενοι από την κρατική αστυνομία. O εντοπισμός των υπόπτων κατέστη εφικτός, με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έως τώρα ανακρίσεις σχετικά με την πολύνεκρη επίθεση στο δυτικό συγκρότημα κατοικιών, στη σαουδαραβική πρωτεύουσα.

Σκοτώθηκαν 35

Τριάντα πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός Ελβετού, έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την επίθεση, ενώ άλλοι 18, οι περισσότεροι Αραβες, σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση εναντίον άλλου συγκροτήματος κατοικιών στο Ριάντ, στις 8 Νοεμβρίου. Μεταξύ των νεκρών της πρώτης επίθεσης είναι και εννέα δράστες. Οι έρευνες των ελβετικών αρχών έχουν αρχίσει από την επομένη της επίθεσης της 12ης Μαΐου και συνεχίζονται. Στη Σ. Αραβία, διώκονται ή ανακρίνονται εκατοντάδες ύποπτοι μαχητές ή οπαδοί του Λάντεν, με την ελπίδα ότι θα περιοριστεί έστω η δράση του δικτύου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή