Αυτοκτόνησε στο κελλί του ο «δρ Θάνατος»

Αυτοκτόνησε στο κελλί του ο «δρ Θάνατος»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «δρ Θάνατος», ο διαβόητος δρ Χάρολντ Σίπμαν, ο οικογενειακός γιατρός που δολοφόνησε εκατοντάδες ασθενείς του, βρέθηκε χθες απαγχονισμένος στο κελλί του στη φυλακή Γουέικφιλντ του βρετανικού Βορρά. O νεκρός βρέθηκε στις έξι και είκοσι το πρωί (τοπική ώρα) από φύλακες που προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά δύο ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός του από τη σωφρονιστική υπηρεσία. O αυτόχειρας καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2000 σε δεκαπέντε φορές ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες 15 ασθενών του, όμως, όπως αναφέρεται σε επίσημη έκθεση, είχε σκοτώσει τουλάχιστον 215 άτομα, ενώ πιθανολογείται ότι τα θύματά του ξεπερνούν τα 260. Από τα 215 θύματα του οι 171 ήταν γυναίκες και οι 44 άνδρες. Το γηραιότερο ήταν μια γυναίκα 93 ετών και το πιο νέο ένας άνδρας 44 ετών.

Αγνωστα τα κίνητρα

Ολα τα θύματα είχαν αναζητήσει στο ιατρείο του, στο καταπράσινο προάστιο Χάιντ του Μάνστεστερ, θεραπεία και όπως φαίνεται, έτρεφαν για τον γιατρό τους αισθήματα σεβασμού και απόλυτης εμπιστοσύνης. H πραγματικότητα, όμως, διέφερε. O γιατρός πολλά χρόνια δολοφονούσε τους ασθενείς του κάνοντας τους ενέσεις διαμορφίνης ή ηρωίνης, χωρίς κανείς να υποψιαστεί τίποτα μέχρι τη στιγμή που προσπάθησε να πλαστογραφήσει τη διαθήκη μίας ασθενούς που έπεσε θύμα της δολοφονικής του μανίας και να ωφεληθεί το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ. Παραμένει, ωστόσο, μυστήριο το κίνητρό του.

Πολλοί αποδίδουν τη δολοφονική του σταδιοδρομία στα άσχημα παιδικά του χρόνια καθώς παρακολούθησε την πορεία της καρκινοπαθούς μητέρας προς τον θάνατο. Αλλοι υποστηρίζουν ότι η ευκολία με την οποία αποστερούσε τη ζωή από τα θύματά του του χάριζε το συναίσθημα της παντοδυναμίας. «Είναι ανώτερο ον», είχε δηλώσει στους αστυνομικούς αμέσως μετά τη σύλληψή του. Οποιο και να ήταν το κίνητρό του, το πήρε μαζί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή