ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δεν πήρε απόρρητα έγγραφα ο Πολ O’ Νιλ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ανακριβείς χαρακτήρισε χθες τις κατηγορίες ότι απέσπασε απόρρητα έγγραφα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στο βιβλίο του Ρον Σίσκιντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πολ O’ Νιλ, οι αποκαλύψεις του οποίου έχουν προκαλέσει σάλο στους κύκλους της Ουάσιγκτον και έντονες αντιδράσεις εκ μέρους της κυβέρνησης Μπους. Αναφερόμενος στο επίμαχο έγγραφο το οποίο παρουσίασε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, ο κ. Νιλ επέμεινε ότι τα έγγραφα τα παρέλαβε από τα χέρια του νομικού συμβούλου του υπουργείου του, μετά το αίτημα του συγγραφέα του βιβλίου ο οποίος τα θεωρούσε χρήσιμα για την έρευνά του. O ίδιος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι τα έγγραφα τού στάλθηκαν υπό τη μορφή cd rom και δεν μπήκε καν στον κόπο να τα διαβάσει προτού τα παραδώσει στον κ. Σίσκιντ, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Πολ O’ Νιλ ως κύρια πηγή του για τη συγγραφή του βιβλίου του.

ΔΕΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΕΛΒΕΤΙΑ

Απαγορευμένα 21 αεροπλάνα

ΒΕΡΝΗ. Υπό την πίεση ταξιδιωτικών εταιρειών και καταναλωτών, η ελβετική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα έξι αεροπορικών εταιρειών, στις οποίες ανήκουν ορισμένα από τα είκοσι ένα αεροσκάφη, στα οποία έχει απαγορεύσει την πτήση πάνω από τη χώρα. Εκτός από την αιγυπτιακή εταιρεία Flash, αεροσκάφος της οποίας κατέπεσε στην Ερυθρά Θάλασσα στις αρχές του μήνα, τον κατάλογο συμπληρώνουν η ισπανική εταιρεία GIR, η Silk Way από το Ατζερμπαϊτζάν, η βουλγαρική Hemus, η λιβανέζικη JR Executive, η νιγηριανή Air Shuttle of NIgeria, και η ουκρανική Dniproavia. Πρόκειται για συγκεκριμένα αεροπλάνα για τα οποία η Ελβετία ζητάει πρόσθετα στοιχεία ασφαλείας. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας αρνήθηκε να αποκαλύψει άλλα ονόματα εταιρειών, ως άκρως εμπιστευτικά, σύμφωνα με το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα ελέγχου αεροσκαφών.

ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΓΙΑ ΑΣΕΜΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ

Σύλληψη Αμερικανού πιλότου

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ. H απόφαση της Βραζιλίας να υποβάλει τους Αμερικανούς πολίτες στις ίδιες εξευτελιστικές διαδικασίες που οι ΗΠΑ προβλέπουν για τους πολίτες των χωρών που χρειάζονται βίζα, στάθηκε αφορμή για τη σύλληψη, χθες, Αμερικανού πιλότου στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο. O πιλότος προέβη σε άσεμνη και παγκοσμίως αναγνωρίσιμη χειρονομία, την ώρα που φωτογραφιζόταν στο αεροδρόμιο για να καταγραφούν τα βιομετρικά του στοιχεία. Εκτός του πιλότου συνελήφθη και το πλήρωμα, ενδεχομένως διότι τα μέλη του ξέσπασαν σε γέλια βλέποντας τον πιλότο. H Βραζιλία εφαρμόζει τα μέτρα αυτά στους Αμερικανούς πολίτες για να πείσει την Ουάσιγκτον να την εξαιρέσει από τον κατάλογο των χωρών που υπόκεινται στο καθεστώς της βίζας.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 24 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

«Αγγελος θανάτου» στην Ελβετία

ΛΟΥΚΕΡΝΗ. Ελβετός νοσηλευτής έδωσε τέλος στη ζωή είκοσι τεσσάρων ηλικιωμένων που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας, ενώ αποπειράθηκε να «απαλλάξει από τα δεινά τους και άλλους τρεις, περιορίζοντας το εξαντλητικό έργο των νοσηλευτών», σύμφωνα με ανακοίνωση των ελβετικών αρχών. O 34χρονος «Αγγελος του Θανάτου» ομολόγησε τις πράξεις του στους ανακριτές, οι οποίοι ανακοίνωσαν χθες τα αποτελέσματα ερευνών δύο χρόνων σχετικά με τη δράση του. O νοσηλευτής παραδέχθηκε ότι έθετε τέλος στα δεινά των θυμάτων του, στην πλειοψηφία τους γυναίκες από 66 έως 95 ετών, χορηγώντας τους μέσω ενέσεων μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ή πνίγοντάς τα με πλαστικές σακούλες και πετσέτες.

ΣΕ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ OPIA OI ΔΙΟΞΙΝΕΣ

Η E.E. καθησυχάζει για τον σολομό

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Καθησυχαστική εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απορρίπτοντας τις προειδοποιήσεις σχετικά με την επικινδυνότητα του σολομού ιχθυοτροφείου, τονίζοντας ότι σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, τα επίπεδα των διοξινών που ανιχνεύθηκαν στα συγκεκριμένα ψάρια, είναι εντός των επιτρεπτών ορίων. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης διέψευσαν τα ευρήματα Αμερικανών και Καναδών ερευνητών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε σολομό από ιχθυοτροφεία πάνω από τρεις φορές το χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Science, ανιχνεύθηκαν στους σολομούς ιχθυοτροφείου διοξίνες και γενετικές ανωμαλίες που προξενούν καρκίνο.

ΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ

Δολοφονία καθηγητή στη Χάγη

ΧΑΓΗ. Εξέπνευσε ο καθηγητής λυκείου της Χάγης, τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι μαθητής του που παραδόθηκε στην αστυνομία λίγο αργότερα. «Πρόκειται για αποτρόπαια και φρικτή πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Γιαν Πίτερ Μπαλκενέντε, ο οποίος υποσχέθηκε διεξοδική έρευνα. Το τραγικό έγκλημα επανέφερε στην επιφάνεια το φλέγον θέμα της βίας και της ασφάλειας στα σχολεία. H έκπληξη των αρχών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη δεδομένου ότι τα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα η νομοθεσία για την οπλοφορία είναι εξαιρετικά αυστηρή.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ TH ΓΕΩΡΓΙΑ

Συναίνεση ύστερα από… 11 χρόνια

ΜΟΣΧΑ. H ρωσική κυβέρνηση δέχεται την αποχώρηση των στρατευμάτων της και το κλείσιμο των δύο βάσεων που διαθέτει στη Γεωργία, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθούν έπειτα από έντεκα χρόνια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της γεωργιανής κυβέρνησης. O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ειδικός για θέματα Ευρασίας, Λιν Πάσκοου, δήλωσε χθες ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα προσφέρει επιπλέον 2,93 εκατομμύρια δολάρια για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία απέμειναν στη Γεωργία από την εποχή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή