Αποχρωσεις

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λίφτινγκ του καβαλιέρε

Για όσους διηρωτώντο τι απέγινε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τα Χριστούγεννα και μετά, καθώς είχε εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο, αναβάλλοντας πολιτικές υποχρεώσεις και δημόσιες εμφανίσεις, ο γιατρός και φίλος του Ουμπέρτο Σκαπανίνι έδωσε χθες την απάντηση, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν εμφανιζόταν, επειδή έκανε «λίφτινγκ» στα μάτια του. O Σκαπανίνι διαβεβαίωσε ότι ο «καβαλιέρε» χαίρει άκρας Υγείας και αναρρώνει στη βίλα του, στη Σαρδηνία, από μια μικρή αισθητική επέμβαση γύρω από τα μάτια, για την οποία, ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Μπερλουσκόνι έχει χάσει αρκετά κιλά και είναι πια εντελώς έτοιμος να κατέβει στον «στίβο» των ευρωεκλογών. Σήμερα, η εμφάνιση είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας του πολιτικού, επισήμανε ο Σκαπανίνι, αποδίδοντας εν πολλοίς και την… πολιτική ιδεολογία του πρωθυπουργού και φίλου του, ο οποίος φαίνεται ότι ουδόλως εθίχθη από την άρση της ασυλίας του και το ενδεχόμενο προσαγωγής του στα ιταλικά δικαστήρια, για παλαιά αμαρτήματά του. Πλήρως ανανεωμένο κι έτοιμο για την εκλογική αναμέτρηση βρήκαν τον Μπερλουσκόνι και όσοι πολιτικοί τον συνάντησαν χθες στη Ρώμη. «Τον είδα ιδιαίτερα τεντωμένο», δήλωσε ο ηγέτης της «Λέγκας» Ουμπέρτο Μπόσι, αναφερόμενος προφανώς στο αρυτίδωτο πρόσωπό του? το ίδιο διαπίστωσε και ο βουλευτής Λα Ρούσα, ο οποίος βρήκε επιπλέον τον πρωθυπουργό και «καμιά δεκαριά κιλά» ελαφρύτερο.

Αλλεργία Ευρωπαίων

Πολλοί Ευρωπαίοι δεν μπορούν να χωνέψουν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους επειδή ενσωματώνει πολλά χαρακτηριστικά που απεχθάνονται, φέρεται να δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ», κατά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα. Εξηγώντας περαιτέρω αυτά τα χαρακτηρολογικά συστατικά που προκαλούν την αλλεργία των Ευρωπαίων για το πρόσωπο του Μπους, ο Αθνάρ είπε ότι «ο συνδυασμός Ρεπουμπλικανού, αυτοκράτορα και Τεξανού στην εξουσία είναι πράγματι ο χειρότερος». O ίδιος πρόσθεσε ότι δεν δίστασε να ενημερώσει σχετικώς τον πλανητάρχη γι’ αυτήν την ευρωπαϊκή αλλεργία, αλλά εκείνος ουδόλως ενοχλήθηκε και φέρεται να του απάντησε ότι «αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει εμένα ή την πολιτική μου». Κι όντως έτσι συνέβη, όπως απέδειξε η αμερικανική εκστρατεία στο Ιράκ, ενώ και ο Αθνάρ ουδόλως εμποδίστηκε από τα συναισθήματα των συμπατριωτών του να συμπαραταχθεί στο πλευρό του Αμερικανού ηγέτη. Ιδιαίτερα άνετος στους χαρακτηρισμούς του, ο Ισπανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι για όλα φταίει το αυτοκρατορικό ύφος του Μπους. «Κακά τα ψέματα», είπε, «ποιος συμπαθεί μια αυτοκρατορία;». Υπ’αυτό το πρίσμα, προφανώς κι εκείνος αποφάσισε να ταχθεί στο πλευρό του ισχυρότερου, ακολουθώντας παλαιότερες επιλογές της εποχής των αυτοκρατοριών.

Η τύχη της Μαϊμούς

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει το κινεζικό Ετος της Μαϊμούς, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα «τυχερό», σε αντίθεση με το κακότυχο απερχόμενο Ετος της Κατσίκας. Ανεξαρτήτως τού αν και κατά πόσον όλα αυτά ισχύουν, γεγονός είναι ότι μετράνε στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων της μακρινής Ανατολής, που περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία την έλευση της καινούργιας χρονιάς και πάντως όχι με σταυρωμένα χέρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής «Ημερησίας», οι γυναίκες προσπαθούν να καθυστερήσουν τη γέννηση των παιδιών τους, ώστε αυτά να γεννηθούν στην τυχερή χρονιά, αν και δεν αναφέρει με ποιους τρόπους. Την ίδια στιγμή, στη Σιγκαπούρη, οι γυναίκες αγοράζουν ειδικά σχεδιασμένα πρωτοχρονιάτικα «σωβρακάκια», με την ελπίδα να τους φέρουν καλή τύχη και να αυξήσουν τη σεξουαλική τους ικανότητα. Ανάλογο δώρο κάνουν και στον εαυτό τους, αγοράζοντας εσώρουχα με απεικονίσεις της τυχερής μαϊμούς σε ευθυμία.

Απάθεια, τέλος

Ευρηματικός Ιταλός καθηγητής βρήκε τον πιο σύγχρονο και αγαπημένο τρόπο των σημερινών παιδιών, προκειμένου να κεντρίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον τους για το μάθημά του: το SMS. Τι είναι αυτό με το οποίο απασχολούνται σήμερα οι νέοι των 15-16 ετών; Μα, η διαρκής ανταλλαγή μηνυμάτων, μέσω κινητών τηλεφώνων, στην οποία φαίνεται να επικεντρώνουν όλη την προσοχή τους. Ετσι, λοιπόν, ο ευρηματικός καθηγητής Χημείας αποφάσισε να παίξει με τους δικούς τους όρους και να κερδίσει την προσοχή τους, βαθμολογώντας τους μ’ ένα πρωτοποριακό σύστημα, στο οποίο συνδυάζεται η αποστολή μηνυμάτων με την εξασφάλιση βαθμών. Κάθε παιδί έχει στη διάθεσή του από την αρχή του έτους 100 πόντους και σε κάθε τεστ, που συμμετέχει με την αποστολή SMS κερδίζει ή χάνει πόντους κι αναλόγως προβιβάζεται ή απορρίπτεται. «Οι νέοι άνθρωποι έχουν αλλάξει, δεν διαβάζουν πια πολύ, δεν θεωρουν πια το σχολείο πηγή μάθησης και ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα», ισχυρίζεται ο καθηγητής Σέρτζιο Τσούτσι και μάλλον δεν έχει καθόλου άδικο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή