Επίθεση Μπλερ κατά Παλαιστινίων

Επίθεση Μπλερ κατά Παλαιστινίων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. O Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, επέκρινε χθες την Παλαιστινιακή Αρχή, υποστηρίζοντας ότι η επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων είναι αδύνατη εν απουσία αξιόπιστου σχεδίου για την ασφάλεια. O τελευταίος, μάλιστα, επεσήμανε ότι τα κράτη που διατηρούν αμφιλεγόμενη στάση έναντι του προβλήματος της τρομοκρατίας βρίσκονται εκτός των ορίων της διεθνούς τάξης. Στο μεταξύ, απαντώντας στη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στον σταθμό ελέγχου του Ερέζ, η κυβέρνηση Σαρόν έκλεισε για μία ημέρα τις προσβάσεις από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες Παλαιστινίους εργαζόμενους. «Εχω πολλές φορές επικρίνει την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας είναι ανέφικτη όσο οι Παλαιστίνιοι δεν παρουσιάζουν ένα αξιόπιστο σχέδιο για την ασφάλεια», δήλωσε χθες ο Τόνι Μπλερ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. «Ενα τέτοιο σχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα σ’ όλους να πιστέψουν ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εισροή τρομοκρατικών στοιχείων είτε στα παλαιστινιακά εδάφη είτε στο Ισραήλ», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Αυτή η κίνηση», τόνισε, «θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τρομοκρατία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της προόδου του παλαιστινιακού λαού». Αναφερόμενος στο ζήτημα της Συρίας, η οποία κατηγορείται από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο πως υποστηρίζει την τρομοκρατική δραστηριότητα στη Μέση Ανατολή, ο κ. Μπλερ δήλωσε: «H Συρία πρέπει να κατανοήσει τις ευθύνες της έναντι της διεθνούς κοινότητας».

Απειλές για νέες επιθέσεις

Κατά τ’ άλλα, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, η ισραηλινή κυβέρνηση έκλεισε χθες τις προσβάσεις από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ. Παράλληλα, το υπουργείο Αμυνας διέταξε το προσωρινό κλείσιμο του βιομηχανικού πάρκου του Ερέζ, στο οποίο εργάζονται περισσότεροι από 6.000 Παλαιστίνιοι.

Τέλος, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στην κηδεία της 22χρονης καμικάζι Ριμ Ραΐσι. «Αυτή η γυναίκα είναι κάτι παραπάνω από ήρωας, αφού εγκατέλειψε σύζυγο και παιδιά για χάρη του παραδείσου», δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μαχμούντ Ζαχάρ. O τελευταίος προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή