Φαλάκρα τέλος με… κλωνοποίηση τριχών!

Φαλάκρα τέλος με… κλωνοποίηση τριχών!

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεχάστε τα περουκίνια, τις εμφυτεύσεις, τα φάρμακα, τις βελόνες, τα extensions. Ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Τώρα που το ένα επιστημονικό περιοδικό μετά το άλλο αποκαλύπτουν την πιο σύγχρονη θεραπεία για την τριχοφυΐα, μια δοκιμή θα σας πείσει. Οσοι το τόλμησαν, ισχυρίζονται πως άλλαξε η ζωή τους.

Για όλα φταίει η μεγαλύτερη εταιρεία εμφύτευσης μαλλιών στην Αμερική, η Μπόσλεϊ Ιντερνάσιοναλ, η οποία, εξαγοράστηκε πρόσφατα από Ιάπωνα επιχειρηματία, γνωστό ως βασιλιά της περούκας. Πανεπιστημικοί, δερματολόγοι, φαρμακοποιοί συνεργάζονται τώρα στενά με το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της δημοφιλούς εταιρείας, που κάνει χρυσές δουλειές.

Μόνο στην Αμερική, είναι καταγεγραμμένοι 35 εκατομμύρια φαλακροί άνδρες, οι οποίοι ξοδεύουν 1,5 δισ. δολάρια(!) σε προϊόντα, φάρμακα, αλλά και νυστέρι. Το 1980 είχε γίνει ανάρπαστο ένα «μαγικό» σπρέι που κάλυπτε τα κενά για λίγες μόλις ώρες. Αν και οι εμφυτεύσεις πρωτοξεκίνησαν τη δεκαετία του ’60, εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Αν άλλαξε κάτι, είναι ότι σήμερα οι ασθενείς έχουν πρόσβαση και σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης, σαν να μην έφτανε το πριν και το μετά. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Λι Μπόσλεϊ, αφαιρεί από το πίσω μέρος του κεφαλιού μία ματωμένη λωρίδα με μαλλιά και την μεταφυτεύει στο μπροστινό. Αουτς! Θα χρειαστούν δύο χρόνια ακόμη προκειμένου να τελειοποιηθεί η νέα μέθοδος και τότε η κουπ σας θα είναι έτοιμη. Το βασικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι τα αληθινά μαλλιά δεν είναι ποτέ αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες.

Ο λόγος; Οι γιατροί αφαιρούν θυλάκια από τις περιοχές που δεν έχουν απώλειες και τα μεταφυτεύουν στα σημεία που φαίνονται, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Οι επιστήμονες πειραματίζονται τώρα με άλλα μέσα. Αντί να απομονώνουν ένα κομμάτι δέρματος, παίρνουν κύτταρα, τα οποία πολλαπλασιάζουν μετά στο εργαστήριο με νέα θυλάκια που «κλωνοποιούνται» με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Περίπλοκο; Η ομορφιά, όπως και η ματαιοδοξία, απαιτεί θυσίες. Η διαδικασία φέρει την ονομασία «follicular neogenesis» και αν τελειοποιηθεί, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των τριχών που θα μπορεί να αποκτήσει ο υποψήφιος ασθενής. «Δεν θέλω να ευλογώ τα γένεια μου, αλλά πρόκειται για ανακάλυψη που αξίζει να αποσπάσει βραβείο Νόμπελ», λέει ο ιδρυτής της εταιρείας. «Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω σταματήσει ανθρώπους ζητώντας τους να πάρω δείγμα από το τριχωτό της κεφαλής τους. Πρόσφατα κάποιος με χαστούκισε».

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είναι πολλά τα λεφτά… Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες, ανάμεσά τους και το www.CloneMyHair.com. Ερευνητές στον Καναδά, στην Αγγλία, στην Ιαπωνία, στην Ολλανδία πασχίζουν να είναι οι πρώτοι που θα λύσουν το μυστήριο. Εχουν γίνει εκατοντάδες πειράματα σε ποντίκια, ενώ ένας τρελός Βρετανός επιστήμονας έβγαλε μια τούφα από τα μαλλιά του για να την μεταφυτεύσει στο μπράτσο της συζύγου του… Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργηθεί μια τράπεζα, όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να «πουλήσουν» τις τρίχες τους για μεταφύτευση. Οι εντελώς φαλακροί θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ίσια, σγουρά ή απλώς σπαστά μαλλιά, με το αζημίωτο φυσικά, υπολογίζοντας περίπου 10.000 δολάρια το κεφάλι. Τα πειραματόζωα είναι πολλά. Πρόθυμα να θυσιαστούν στον βωμό της ομορφιάς. Ακούν στο όνομα Τζακ ή Κότζακ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή