O Τζάκσον στο δικαστήριο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝΤΑ MAPIA Καλιφόρνια. Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Εισαγγελίας της Καλιφόρνια για άσκηση δίωξης εναντίον του διάσημου τραγουδιστή της ποπ μουσικής Μάικλ Τζάκσον για παιδεραστία, ο πολυεκατομμυριούχος καλλιτέχνης επρόκειτο να εμφανισθεί χθες τη νύχτα ώρα Ελλάδος στο δικαστήριο. O τραγουδιστής αναμενόταν να δηλώσει ότι είναι αθώος, έχοντας ήδη δημοσιεύσει επιστολή του στο Ιντερνετ, όπου χαρακτηρίζει τις εναντίον του κατηγορίες ως «απίστευτο ψεύδος».

Κοσμοσυρροή

Η πρώτη εμφάνιση του Τζάκσον ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμενόταν με αγωνία από τα μέσα ενημέρωσης όλου του πλανήτη, τα οποία θα μετατρέψουν το δικαστικό μέγαρο της Σάντα Μαρία σε κέντρο δορυφορικών μεταδόσεων, ανάλογο εκείνων της ΝΑΣΑ. O Τζάκσον, που ζει εδώ και χρόνια στην ειδυλλιακή κοιλάδα της Σάντα Μαρία στην κεντρική Καλιφόρνια, εγκατέλειψε το ράντσο του με το μυθικό όνομα «Γη του Ποτέ» μετά τη δικαστική προσφυγή και επέλεξε να παραμείνει κρυμμένος σε πολυτελή βίλα που νοίκιασε στο Μπέβερλι Χιλς. Δεκάδες φανατικοί θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον έφθασαν και αυτοί στην κωμόπολη της Σάντα Μαρία, σχηματίζοντας με τα αυτοκίνητά τους «καραβάνι της Αγάπης», σε μία προσπάθεια να υποστηρίξουν τον διωκόμενο σταρ. Πολλά μέλη της ευρύτατης και εξίσου διάσημης οικογένειας Τζάκσον είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να παραβρεθούν και αυτοί στο δικαστήριο.

«Ο συνδυασμός της δημοτικότητας του Τζάκσον με το γεγονός ότι πρόκειται για υπόθεση παιδεραστίας κάνει το θέμα πρώτη είδηση στη Γερμανία», λέει η Γκουντούλα Κοχ, δημοσιογράφος της γερμανικής τηλεόρασης, που έχει αποστείλει πολυμελή ομάδα για την κάλυψη της διαδικασίας. Αν και η υπερασπιστική ομάδα του Μάικλ Τζάκσον δεν μπορεί να συγκριθεί σε νομικό κύρος με εκείνη του O. Τζ. Σίμπσον, προσέθεσε προχθές στο δυναμικό της άλλο ένα μέλος, τον Μπεν Μπράφμαν, που πέτυχε το 2001 την αθώωση του τραγουδιστή της ραπ Σον «Πι Ντίντι» Κουμπς για οπλοκατοχή και δωροδοκία. O Μάικλ Τζάκσον κατηγορείται για επτά περιπτώσεις ασέλγειας κατά ανηλίκων και δύο περιπτώσεις χορήγησης οινοπνεύματος σε ανήλικο, ενώ παραμένει ελεύθερος με εγγύηση 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχεδόν μία δεκαετία μετά την πολύκροτη δίκη του O. Τζ. Σίμπσον για ανθρωποκτονία, η υπόθεση Τζάκσον φέρνει μία «ορδή μέσων ενημέρωσης», όπως τη χαρακτηρίζει ο αμερικανικός Τύπος, σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Οι κατηγορίες

Πολλά από τα ίδια πρόσωπα που κάλυψαν τη δίκη Σίμπσον για τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποίησαν το ταξίδι μέχρι τη Σάντα Μαρία, ενώ η παρουσία της πρώην εισαγγελέως της υπόθεσης Σίμπσον, της Μάρσια Κλαρκ σε ρόλο αναλύτριας για το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ενίσχυε χθες την αίσθηση του deja vu. H Μάρσια Κλαρκ ομολόγησε χθες ότι αισθάνεται περίεργα που βρίσκεται έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Οι κατηγορίες εναντίον του Τζάκσον αφορούν συμβάντα του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2003, ενώ η αναφορά σε «σεξουαλική επαφή με τον ανήλικο» σημαίνει ότι σε περίπτωση καταδίκης του ο Τζάκσον δεν θα μπορεί να απελευθερωθεί με εγγύηση και θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή