H Βρετανία θα μετακινήσει τις πρεσβείες της σε πιο ασφαλή μέρη

H Βρετανία θα μετακινήσει τις πρεσβείες της σε πιο ασφαλή μέρη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O φόβος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον βρετανικών στόχων εξαναγκάζει τη βρετανική κυβέρνηση να μετακινήσει προς ασφαλέστερες περιοχές τις πρεσβείες και τα προξενεία της, κυρίως σε χώρες που ήδη έχουν γίνει στόχος ή εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν στόχος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Φόρεϊν Οφις, η Βρετανία αναθεωρεί συνολικά την πολιτική της επί των διπλωματικών αντιπροσωπειών της μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. H μετακίνηση σε ασφαλέστερα και πληρέστερα φρουρούμενα κτίρια θα στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες τα επόμενα πέντε και δέκα χρόνια.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή δεν αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα θετικά από τους διπλωμάτες, οι οποίοι θεωρούν ότι όντας οι πρεσβείες στα όρια των πόλεων, θα χαθεί η επαφή τους με τον τοπικό πληθυσμό.

Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι πάντες αναγνωρίζουν πλέον ότι ο κίνδυνος και οι απειλές είναι μεγαλύτερες από ποτέ και φαίνεται ότι θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, όσο η Αλ Κάιντα και οι πυρήνες της παραμένουν σε ενεργό δράση.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη συζήτηση για τον τρόπο που θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε στο καινούργιο τοπίο. O καθένας αντιλαμβάνεται ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά μια πρεσβεία, θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά των γεγονότων. Πράγματι, είμεθα προ διλήμματος», δήλωσε Βρετανός αξιωματούχος, ο οποίος προσέθεσε ότι συνολικά η αναδιάταξη στο θέμα των πρεσβειών και των προξενείων θα πάρει μερικούς μήνες για να ολοκληρωθεί, και όχι εβδομάδες όπως αρχικά είχε λεχθεί. Αλλωστε, πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής της Βρετανίας που μεταξύ όλων των άλλων αφορά και θέματα διεθνούς εμπορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή