Ξαφνικά τιναχτήκαμε, ο δρόμος γέμισε αίματα

Ξαφνικά τιναχτήκαμε, ο δρόμος γέμισε αίματα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΓΔΑΤΗ. H ορατότητα προς την άλλη πλευρά του Τίγρητος ήταν περιορισμένη το πρωί της Κυριακής, καθώς δεκάδες Ιρακινοί συνωστίζονταν έξω από την πύλη του αρχηγείου των συμμαχικών δυνάμεων, γνωστή και ως «Πύλη των Δολοφόνων», περιμένοντας να χτυπήσουν κάρτα και να αρχίσουν τη δουλειά τους εντός του κτιρίου του αρχηγείου.

Ο δρόμος γέμισε αίματα

Λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί, τοπική ώρα, η κυκλοφορία γύρω από το κτίριο ήταν ήδη μεγάλη. Εκατοντάδες πεζοί, εργαζόμενοι που πήγαιναν στις δουλειές τους, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να δείξουν την ταυτότητα εισόδου στο κτίριο, ενώ λίγο πιο εκεί, τα αυτοκίνητα έκαναν ουρά για να περάσουν από τον έλεγχο της πύλης. Ξαφνικά ένα λευκό φορτηγάκι Τογιότα πλησίασε και μπήκε στην ουρά, περιμένοντας τον έλεγχο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο τιμόνι βρισκόταν ένας άνδρας, που είχε τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του ένα κόκκινο μαντίλι. Οι φρουροί πλησίασαν το όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να κάνει πίσω ώστε να μπει κανονικά στην ουρά, περιμένοντας τη σειρά του. O οδηγός έσκυψε, και μια ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε ολόκληρη την περιοχή. «Ηταν σαν σεισμός. Τιναχθήκαμε όλοι ψηλά για να βρεθούμε στο έδαφος μερικά δευτερόλεπτα αργότερα», περιγράφει ένας Ιρακινός, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα από το σημείο της έκρηξης. «Γύρω, ο δρόμος γέμισε λίμνες αίματος και ανθρώπινα μέλη. Παντού υπήρχε μυρωδιά καμένης σάρκας».

Νεκροί 24 εργαζόμενοι

Οσοι βρίσκονταν μέσα στα οχήματά τους βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε αυτά καθώς οι φλόγες από την έκρηξη τύλιξαν αμέσως όσα αυτοκίνητα βρίσκονταν δίπλα στο Τογιότα, το οποίο μετέφερε μισό τόννο εκρηκτικά. Συνολικά, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί εργαζόμενοι στο κτίριο του αρχηγείου των συμμαχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, οι δράστες της επίθεσης σχεδίαζαν να εισέλθουν στον περίβολο του κτιρίου και να ανατινάξουν εκεί το όχημα, την τελευταία στιγμή όμως, ένα τυχαίο γεγονός άλλαξε τα σχέδιά τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού, στο όχημα, εκτός από τον οδηγό επέβαιναν και άλλα άτομα κρυμμένα στην καρότσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή