Εφτιαξαν και δοκιμάζουν αντισυλληπτική ένεση για άνδρες

Εφτιαξαν και δοκιμάζουν αντισυλληπτική ένεση για άνδρες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. Ενα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή χαπιού ανδρικής αντισύλληψης βρίσκεται η επιστήμη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς γνωστών φαρμακοβιομηχανιών που διεξάγουν πειράματα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας Schering AG και της ολλανδικής Organon, έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές μιας αντισυλληπτικής ένεσης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατασκευή του πολυπόθητου «ανδρικού χαπιού». Οπως ανακοίνωσε η Schering, οι δοκιμές θα γίνουν σε 350 άνδρες σε 14 κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2005.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Schering, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φαρμάκων με ορμόνες, δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να υπολογίσει κανείς τις πωλήσεις ενός τέτοιου χαπιού, όμως τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών θα μπορούν να ανακοινωθούν στις αρχές του 2006. Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα θέμα συνήθειας το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, καθώς η αντισύλληψη μέχρι τώρα εθεωρείτο αποκλειστικά «γυναικεία υπόθεση». «Δεν μπορούμε ακόμη να υπολογίσουμε κατά πόσον θα γίνει αποδεκτό από το κοινό το χάπι ανδρικής αντισύλληψης», υποστηρίζει η αναλύτρια Μενγκ Σι.

Οι δύο εταιρείες οι οποίες διενεργούν τις πειραματικές δοκιμές, η γερμανική Schering και η ολλανδική Organon, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη του χαπιού ανδρικής αντισύλληψης το 2002 και τώρα υποστηρίζουν ότι βρίσκονται μπροστά απ’ όλους τους ανταγωνιστές τους στον τομέα αυτόν. Οι περισσότερες προσπάθειες κατασκευής του χαπιού ανδρικής αντισύλληψης εστιάζονται στον περιορισμό της παρασκευής τεστοστερόνης, της ορμόνης που ενεργοποιεί την παραγωγή σπέρματος. Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, καθώς η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του λίμπιντο, σε περίεργες μεταπτώσεις της διάθεσης και μείωση της μυϊκής δύναμης. Ετσι, οποιοδήποτε αντισυλληπτικό μειώνει την παραγωγή τεστοστερόνης θα πρέπει να συνοδεύεται από μια μέθοδο που θα διασφαλίζει τη διατήρηση ικανοποιητικού επιπέδου της συγκεκριμένης ορμόνης στο αίμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή