Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα με μία νεκρή και τρεις τραυματίες

Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα με μία νεκρή και τρεις τραυματίες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΖΑ. Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της χθεσινής νέας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Ραφάχ της Λωρίδας της Γάζας.

Η τριαντατριάχρονη Μόνα Ισμαήλ έπεσε νεκρή από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ η αδελφή της και ο δεκατριάχρονος ανιψιός της τραυματίστηκαν. Νωρίτερα, ένα 11χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι, όταν τα ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση με οπλοπολυβόλα στην προσπάθειά τους να παράσχουν κάλυψη στις μπουλντόζες που κατεδάφιζαν κτίρια της περιοχής.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε λόγο «για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης». «Είναι ξεκάθαρο», τόνισε, «ότι οι επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και στο Νότιο Λίβανο αποσκοπούν στη διατάραξη του κλίματος στην ευρύτερη περιοχή».

Στο μεταξύ, ακροδεξιοί ακτιβιστές και έποικοι άρχισαν να χτίζουν από την αρχή τη συναγωγή που κατέστρεψε προχθές ο ισραηλινός στρατός στον οικισμό Ταπούα της Δυτικής Οχθης, κατόπιν απόφασης των δικαστικών αρχών. «Οι εθελοντές άρχισαν ήδη να συγκεντρώνουν οικοδομικά υλικά προκειμένου να ανοικοδομήσουν τη συναγωγή», δήλωσε ο πρόεδρος του οικισμού, Ντέιβιντ Ιβρί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή