Στις φλόγες αίθουσα γάμου στην Ινδία με 50 νεκρούς

Στις φλόγες αίθουσα γάμου στην Ινδία με 50 νεκρούς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NEO ΔΕΛΧΙ. Τουλάχιστον πενήντα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 75 τραυματίσθηκαν στη νότιο Ινδία χθες, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοσχέδια αίθουσα στη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο γαμπρός. H τραγωδία σημειώθηκε κοντά στο διάσημο ινδουιστικό ναό Σριρανγκάμ στο Τιρουτσιραπάλι, περίπου 300 χιλιόμετρα από την πόλη Μαντράς, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την ιερή φωτιά, γύρω από την οποία περπάτησαν αρκετές φορές ο γαμπρός και η νύφη για να επικυρώσουν τους όρκους τους, σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση. Στη συνέχεια έγινε βραχυκύκλωμα και η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα αφότου εξερράγη η βιντεοκάμερα, με την οποία μαγνητοσκοπείτο η τελετή. Την ταχύτατη διάδοσή της βοήθησαν και τα φύλλα φοινικόδεντρου, με τα οποία είχε διακοσμηθεί η αίθουσα. Πανικόβλητοι συγγενείς άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση και οι καλεσμένοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, προσπαθώντας να διαφύγουν από μία στενή σκάλα. Μεταξύ των νεκρών ήταν ο 28χρονος γαμπρός, ο οποίος εργαζόταν για κρατική ασφαλιστική επιχείρηση, 28 γυναίκες και τέσσερα παιδιά. H νύφη, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο, κατάφερε να γλιτώσει με σοβαρά τραύματα τη στιγμή που ετοιμαζόταν για το γάμο. Οταν η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες ανέσυραν τα απανθρακωμένα πτώματα.

Οι περισσότεροι τραυματίες διακομίσθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, άλλοι με εγκαύματα και άλλοι με τραύματα, που προκλήθηκαν στη διάρκεια του συνωστισμού. Οι αρχές του κρατιδίου υποσχέθηκαν ότι θα διαθέσουν 1.100 δολάρια στην οικογένεια κάθε θύματος, ενώ 330 δολάρια θα δοθούν στους σοβαρά τραυματισμένους και 130 στους ελαφρά. H ινδική κυβέρνηση συνηθίζει να κάνει δωρεές στους συγγενείς θυμάτων μεγάλων τραγωδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή