Επέστρεψε αναζωογονημένος, πιο αδύνατος ο Μπερλουσκόνι

Επέστρεψε αναζωογονημένος, πιο αδύνατος ο Μπερλουσκόνι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Για κάποιον που λατρεύει να προκαλεί καθημερινά τις κάμερες, που έχει χαρακτηριστεί εραστής της δημοσιότητας και που, εκτός αυτού, είναι πρωθυπουργός μιας χώρας, η απουσία, επί έναν ολόκληρο μήνα, από κάθε δημόσια εμφάνιση, ήταν ένα ζήτημα άξιο περιέργειας. H επανεμφάνισή του, ξαφνική, όπως και η εξαφάνισή του, την Πέμπτη, ελάχιστα συνέβαλε στο να ικανοποιηθεί αυτή η περιέργεια.

Οταν συνάντησε τους δημοσιογράφους προχθές στη Ρώμη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν σαφώς αδυνατισμένος και πιο μαυρισμένος. «Εχασα πολύ βάρος και πάνω απ’ όλα αναζωογονήθηκα μετά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που ήταν φρικτές». H αλήθεια είναι ότι η εξαφάνιση του Ιταλού πρωθυπουργού, στις 20 Δεκεμβρίου, συνέπεσε με την επαύριο της αποτυχημένης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, στην οποία η ιταλική προεδρία της E.E. είχε αποτύχει να εξεύρει συμβιβασμό στο θέμα του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

Αμφισβητήσεις

«Διασκέδασα πολύ διαβάζοντας τις διάφορες τερατολογίες που γράφονταν για το πρόσωπό μου», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι. Ενώ αρχικά οι φήμες έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός ασθενεί, στη συνέχεια κυκλοφόρησε η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι είχε υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση στην Ελβετία για να απομακρύνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια του. Το περιοδικό L’ Espresso έγραψε ότι η επέμβαση έγινε στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού και ότι η ανάρρωση καθυστέρησε λόγω επιπλοκών στο ένα μάτι. O 67χρονος Μπερλουσκόνι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα της προσωπικής του εικόνας, φροντίζοντας πάντοτε να στέκεται μπροστά στις κάμερες μακιγιαρισμένος και στην σωστή γωνία ώστε να τον κολακεύει ο φωτισμός. Ομως το αν πράγματι υπεβλήθη σε πλαστική χειρουργική επέμβαση ή όχι αμφισβητείται. «Δεν είδαμε καθόλου ορατά σημάδια λίφτιγκ» απεφάνθη δημοσιογράφος του πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες που συνάντησε τον πρωθυπουργό την Πέμπτη.

Ισως τελικά απλώς ο Μπερλουσκόνι να έδωσε στον εαυτό του άδεια ενός μήνα. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της απουσίας του ο Μπερλουσκόνι, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιταλίας, βρισκόταν στη βίλα του στο πολυτελές θέρετρο Πόρτο Ροτόντο της Σαρδηνίας. Ανακοινώθηκε ότι στο διάστημα αυτό είχε επιστρέψει στη Ρώμη για κάποιες συναντήσεις, όμως δεν υπάρχουν φωτογραφικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Οταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν εργαζόταν, απάντησε με τον γνωστό του τρόπο. «Εγώ εδώ ήμουν, εσείς δεν με βρήκατε». Σήμερα, η Φόρτσα Ιτάλια, το κόμμα που ίδρυσε ο Μπερλουσκόνι, κλείνει δέκα χρόνια ζωής -και τις εκδηλώσεις αυτές ο Μπερλουσκόνι δεν μπορούσε να τις διευθύνει από τη Σαρδηνία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή