Αποχρωσεις

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνώστου πατρός

Ο Μάικλ Τζάκσον δεν είναι ο βιολογικός πατέρας των δύο παιδιών του -του 6χρονου Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και της 5χρονης Πάρις- διατείνεται η πρώην σύζυγός του Ντέμπι Ρόου, η οποία προτίθεται να διεκδικήσει δικαστικώς την κηδεμονία τους, φοβούμενη ότι ο Τζάκσον θα διαφύγει στο εξωτερικό, μετά τις εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός 14χρονου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγωγή της η κ. Ρόου, τα παιδιά γεννήθηκαν έπειτα από τεχνητή γονιμοποίηση από σπέρμα άγνωστου δότη. H ίδια φέρεται να συμφώνησε με τον Τζάκσον, εννιά μήνες πριν από το γάμο τους, το 1996, να κυοφορήσει τα παιδιά έναντι αδράς αμοιβής, προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει τον τίτλο του πατέρα. Για τις υπηρεσίες της, η ξανθιά, γαλανομάτα σύζυγος έλαβε δέκα εκατομμύρια δολάρια, μια πολυτελή κατοικία, αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων στο Μπέβερλι Χιλς, ένα αυτοκίνητο, ρουχισμό, γούνες και κοσμήματα, καθώς και μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 135 χιλιάδων δολαρίων, που ο Τζάκσον εξακολουθεί να καταβάλλει στην πρώην σύζυγό του. Ολ’ αυτά ήταν αρκετά για να κρατήσει το στόμα της κλειστό, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η τελευταία δικαστική περιπέτεια του «βασιλιά της ποπ» είτε αύξησε τις απαιτήσεις της είτε όντως υποκίνησε τα μητρικά της συναισθήματα, ώστε να διεκδικήσει την κηδεμονία των παιδιών της. Και μάλιστα όχι μόνον αυτών, αλλά και του τρίτου παιδιού του Τζάκσον, του μικρού Πρινς Μάικλ II, η μητέρα του οποίου παραμένει άγνωστη – προς το παρόν τουλάχιστον.

Αστέρια κι αστεράκια

Στα βήματα της γιαγιάς της, της αείμνηστης Γκρέις Κέλι, οδεύει η εγγονή της, η πεντάχρονη κόρη της πριγκίπισσας Στεφανί του Μονακό, Καμίλε, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια της ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «E.T.» Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ», η μικρή Καμίλε θα υποδυθεί τον ρόλο της φίλης του «Εξωγήινου», όπως άλλοτε (1982) η μικρή Ντριού Μπάριμορ. Τα γυρίσματα της ταινίας θα αρχίσουν το καλοκαίρι και η μικρή ανυπομονεί να πιάσει δουλειά. Οσο για τον παππού της, τον 80χρονο -πια- πρίγκιπα Ρενιέ, ο οποίος αντιμετωπίζει τελευταία κάποια προβλήματα υγείας, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ένα ακόμη μέλος της οικογένειάς του στη μεγάλη οθόνη. Κι αυτή τη φορά χωρίς να υποχρεούται ή, πολύ περισσότερο, να μπορεί να επηρεάσει την πορεία του στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Αν μη τι άλλο, η ατίθαση Στεφανί δεν θα επέτρεπε ποτέ τέτοιου είδους παρεμβάσεις!..

Ιππότης ο Γκέιτς

Τον τίτλο του ιππότη θα αποκτήσει ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της «Μάικροσοφτ», αφού όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της, η εφημερίδα «Σάντεϊ Τέλεγκραφ», η βασίλισσα της Βρετανίας αποφάσισε να τον τιμήσει για τις υπηρεσίες του στον κόσμο των επιχειρήσεων. H επίσημη απονομή του τίτλου του «ιππότη της βρετανικής αυτοκρατορίας» επρόκειτο να γίνει χθες, στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται ο κ. Γκέιτς, συμμετέχοντας σε συνέδριο του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών. Αν και ο τίτλος του ιππότη συνεπάγεται την προσθήκη του «σερ» πριν από το όνομα εκείνου που τον κατέχει, αυτό δεν ισχύει για τους αλλοεθνείς τιμηθέντες, πράγμα που κατά τα φαινόμενα, ουδόλως θα ενοχλήσει τον Μπιλ Γκέιτς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ίδιος προτιμά τον τίτλο του κ. Μάικροσοφτ, ο οποίος στο κάτω-κάτω είναι μοναδικός και του ανήκει δικαιωματικά. Αλλοι Αμερικανοί «ιππότες» είναι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Σύγχρονος Ροβινσώνας

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε προ μηνών ένα 50άρη άνδρα, κατηγορούμενο για κλοπή, αλλά στην πραγματικότητα ανακάλυψε ένα σύγχρονο Ροβινσώνα Κρούσο, ο οποίος έζησε και μεγάλωσε μόνος για διάστημα μεγαλύτερο των 45 χρόνων! Κατά τα λεγόμενα αστυνομικού αξιωματούχου, ο άνδρας, ο οποίος πρέπει να είναι γύρω στα 55, συνελήφθη στην προσπάθειά του να βγάλει χρήματα από ένα μηχάνημα αναψυκτικών, κάπου έξω από το Τόκιο. Οι δικαστικές αρχές ανακάλυψαν ότι ο κατηγορούμενος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια και είχε φύγει από το σπίτι του σε ηλικία 14 ετών, με τον σκύλο του Σίρο, με τον οποίο εγκαταστάθηκαν σε μια σπηλιά, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Γιομιούρι Σιμπούν», εκεί άρχισε να κυνηγάει φίδια, βατράχια, σαλιγκάρια και αγριοκούνελα, τα οποία έψηνε και έτρωγε. Δύο χρόνια μετά, όταν πέθανε ο σκύλος του, ο μικρός «μετακόμισε» σε άλλη ορεινή περιοχή, όπου και επιβίωσε, έως πριν από έξι χρόνια, οπότε αποφάσισε να ζήσει πιο κοντά στους ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή