«Αποστολή» στη Γερμανία Αμερικανών γερουσιαστών

«Αποστολή» στη Γερμανία Αμερικανών γερουσιαστών

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Στο πλαίσιο της «επίθεσης φιλίας» που εξαπολύουν οι ΗΠΑ προς ευρωπαϊκές χώρες, αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών εστάλη και στη Γερμανία για να ευχαριστήσει την ηγεσία της χώρας για τη βοήθειά της στο Αφγανιστάν. Χαιρέτισε δε την προθυμία της να συμμετάσχει, έστω και σε μικρή κλίμακα, στις προσπάθειες ανοικοδόμησης του Ιράκ.

Οι τρεις γερουσιαστές είχαν συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, και επρόκειτο να συναντήσουν τον καγκελάριο Σρέντερ, στο πλαίσιο της επίσκεψης που όπως διευκρινίζουν αποσκοπεί στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας στη διπλωματία και στην οικονομία. «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, στο μέλλον των σχέσεών μας», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι, Ρεπουμπλικανός από την Αλαμπάμα, αναφερόμενος στις διαφωνίες Ουάσιγκτον – Βερολίνου στο θέμα του Ιράκ. «Ελπίζουμε ότι ο καγκελάριος Σρέντερ θα συνεχίσει να παίζει ρόλο-κλειδί», δήλωσε με τη σειρά της η Μαρία Κάντγουελ του Δημοκρατικού κόμματος.

Ο Γερμανός υπουργός Αμύνης, Πίτερ Στρακ, εξάλλου, επεσήμανε ότι η διοικητική μονάδα του Ευρωσώματος θα είναι «στρατιωτικά έτοιμη» να συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη του Αφγανιστάν μέσα σ’ ένα χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή