Θερμή υποδοχή και «μήνυμα» από Πάπα

Θερμή υποδοχή και «μήνυμα» από Πάπα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BATIKANO. O Πάπας Ιωάννης Παύλος ο B΄ καλωσόρισε χθες τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι στο Βατικανό με ένα μήνυμα υπέρ της διεθνούς συνεργασίας. «Ενθαρρύνω εσάς και τους συμπολίτες σας να εργαστείτε στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την ένταση της διεθνούς συνεργασίας και της αλληλεγγύης στην υπηρεσία της ειρήνης, που είναι ο βαθύτερος πόθος όλων των ανδρών και γυναικών», είπε ο Πάπας στον Τσένι, που θεωρείται αρχιτέκτονας του πολέμου στο Ιράκ. Μετά από μια δεκαπεντάλεπτη κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Ποντίφικα, ο Τσένι συναντήθηκε με τον υπ’ αριθμόν δύο του Βατικανού, τον καρδινάλιο Αντζελο Σοντάνο. Οι θέσεις του Βατικανού προσεγγίζουν αυτές της κυβέρνησης Μπους σε μια σειρά θεμάτων, από τις αμβλώσεις ώς τους γάμους ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, το Βατικανό ήρθε σε σαφή διάσταση με το Λευκό Οίκο σε ό,τι αφορά τον πόλεμο του Ιράκ.

Δώρο ένα γυάλινο περιστέρι

Η επίσκεψη Τσένι στον Ποντίφικα είχε στόχο να γεφυρώσει τις διαφορές στο θέμα αυτό -όπως φάνηκε και από το δώρο που προσέφερε ο αντιπρόεδρος στον ποντίφικα, ένα γυάλινο περιστέρι, σύμβολο ειρήνης. O Πάπας ανταπέδωσε, προσφέροντας στον Τσένι, στη σύζυγό του Λιν και στην κόρη του Λιζ ασημένια μετάλλια, που αναπαριστούσαν έργα τέχνης που βρίσκονται στο Βατικανό. Μετά τη δίωρη παραμονή του στο Βατικανό, ο Τσένι έκλεισε το ταξίδι του στην Ευρώπη με μια επίσκεψη-αστραπή σε δύο στρατιωτικές βάσεις στη βόρεια Ιταλία, όπου του επεφυλάχθη υποδοχή με τη μουσική της ταινίας δράσης «Ρόκι». Το σαββατοκύριακο, ο Τσένι είχε παραστεί στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, όπου είχε τείνει χείρα συμφιλίωσης στους Ευρωπαίους, εξαίροντας τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την προώθηση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή