Ενίσχυση αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας σε ασιατικά κράτη

Ενίσχυση αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας σε ασιατικά κράτη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΑΛΙ. Αρκετές ασιατικές χώρες δεν καταβάλλουν επαρκείς προσπάθειες για να πατάξουν την τρομοκρατία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενισχύσουν τη νομοθεσία τους προς την κατεύθυνση αυτή. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι 25 χώρες που συμμετείχαν στο αντιτρομοκρατικό συνέδριο στο Μπαλί της Ινδονησίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες. Σύμφωνα με ανώνυμες διπλωματικές πηγές, αρκετές ασιατικές χώρες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν μεγαλύτερες δεσμεύσεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Από την πλευρά τους πάντως, οι 25 χώρες του συνεδρίου που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αυστραλίας και της Ινδονησίας, δεσμεύτηκαν αναφορικά με τα μέτρα τα οποία προτίθενται να λάβουν με σκοπό την πάταξη της τρομοκρατίας στην περιοχή του Ειρηνικού.

Ιδρυση κέντρου

Σε αυτά περιλαμβάνονται διακρατικές συμφωνίες για την έκδοση συλληφθέντων, συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών για συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και κοινές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό υπόπτων ως τρομοκρατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση την οποία ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντόουνερ χαρακτήρισε ιστορική, έλαβε μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Ασκροφτ. H παρουσία του, ήταν σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ενδεικτική του ενδιαφέροντος το οποίο δείχνει η Ουάσιγκτον για την ενίσχυση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας σε μια περιοχή όπου οι μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ακόμη πολύ νωπές. Στη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι με πρωτοβουλία της Αυστραλίας και σε συνεργασία με την ινδονησιακή κυβέρνηση, θα ιδρυθεί στην Τζακάρτα περιφερειακό αντιτρομοκρατικό κέντρο. H κυβέρνηση της Καμπέρα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δαπανήσει συνολικά 29,2 εκατ. δολ. για τη στελέχωση του κέντρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή