ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ TO KYMA ΤΗΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΣ

Εχασαν τη ζωή τους 18 Κινέζοι μαζεύοντας όστρακα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τουλάχιστον 18 Κινέζοι έχασαν τη ζωή τους ενώ μάζευαν οστρακόδερμα, καθώς δεν υπολόγισαν την ταχύτητα επιστροφής των υδάτων της παλίρροιας στον κόλπο Μορεκάμπι, στην βορειοδυτική ακτή της Αγγλίας. «Πολλοί από τους νεκρούς ήταν μετανάστες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 10 άνθρωποι. «Τα όστρακα αυτά έχουν μεγάλη αξία. Φαντάζομαι ότι επρόκειτο για φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούσαν να κερδίσουν λίγα χρήματα, πουλώντας τα όστρακα για εξευτελιστικές τιμές», δήλωσε τοπική βουλευτής, η οποία ζήτησε τη θέσπιση νομοθεσίας για τους αλιείς οστράκων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 26 NEKPOI, 600 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Φονικοί σεισμοί στην Ινδονησία

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 600 τραυματίσθηκαν από σειρά σεισμικών δονήσεων εντάσεως μέχρι και 6,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίες έπληξαν χθες την απομακρυσμένη επαρχία Παπούα της Ινδονησίας καταστρέφοντας εκατοντάδες κατοικίες. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην πόλη Ναμπίρ, όπου καταστράφηκε το τοπικό αεροδρόμιο, δρόμοι και πολλά κτίρια, ενώ κατέπεσε και μεγάλη γέφυρα. «Οι πολίτες έχουν μεταφερθεί σε σκηνές. Αρνούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους φοβούμενοι νέες σεισμικές δονήσεις», τόνισε τοπικός αξιωματούχος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ OI ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

Ανέσυραν πέντε νεκρούς στο Ικόνιο

ΙΚΟΝΙΟ, Τουρκία. Πέντε ακόμα νεκρούς ανέσυραν τα σωστικά συνεργεία από τα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε πριν από έξι ημέρες στο Ικόνιο, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στους πενήντα έναν. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό 45 ανθρώπων, οι οποίοι όπως υπολογίζεται βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, παρότι οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων έχουν εξανεμιστεί. Από το κτίριο ανασύρθηκαν 28 επιζώντες. O τελευταίος ανεσύρθη την περασμένη Τρίτη. O αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με τις αρχές φθάνει τους 31. O πρωθυπουργός της χώρας, T. Ερντογάν, υποσχέθηκε προχθές την υποδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ TOY ΣΤΗ ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ

Εκτέλεση ηγέτη ανταρτών στο Κασμίρ

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ. Την εκτέλεση ανώτατου στρατιωτικού διοικητή του ανταρτικού κινήματος ανακοίνωσε χθες η ινδική αστυνομία στο Κασμίρ. «O 35χρονος ηγέτης της ένοπλης πτέρυγας της αυτονομιστικής οργάνωσης, Ουλ Ουμάρ Μουτζαχιντίν, εκτελέσθηκε χθες αργά το βράδυ, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο κρησφύγετό του στην πόλη Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου του Τζαμού Κασμίρ», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

«ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ» TO ΠΥΡΗΝΙΚΟ TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Πακιστάν λέει όχι σε έρευνες

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. «Το Πακιστάν είναι πρόθυμο να βοηθήσει στις έρευνες του OHE σχετικά με τη διαρροή πυρηνικής τεχνολογίας προς το Ιράν, δεν πρόκειται όμως, να επιτρέψει την πραγματοποίηση ερευνών στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας», τόνισε, ξημερώματα της Παρασκευής, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Χουρσίντ Μεχμούντ Καζούρι. H δήλωση του Καζούρι έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη δήλωση του προέδρου Π. Μουσάραφ ότι το Πακιστάν δεν προτίθεται να παραχωρήσει στοιχεία στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ούτε και να επιτρέψει τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

ΤΟ ΣΙΔΝΕΪ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 40 EKAT. ΔΟΛ. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Αντιτρομοκρατικό κέντρο στην Ιάβα

ΜΠΑΛΙ. Σαράντα εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας θα διαθέσει για τη χρηματοδότηση αντιτρομοκρατικού κέντρου στην Ιάβα της Ινδονησίας, η οποία θεωρείται ότι αποτελεί το κέντρο της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, η αυστραλιανή κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Αλεξάντερ Ντάουνερ. H ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή