Ικόνιο: και άλλο «θαύμα» κάτω από τα ερείπια…

Ικόνιο: και άλλο «θαύμα» κάτω από τα ερείπια…

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Αλλον έναν άθλο κατέγραψαν τα συνεργεία διάσωσης στην Τουρκία, ανασύροντας ζωντανή μια 24χρονη από τα συντρίμμια της μοιραίας πολυκατοικίας που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Η Γιασεμίν Γιαπρακί εντοπίστηκε, χθες, την ύστατη στιγμή, ενώ κραύγαζε «νερό, νερό», ακινητοποιημένη κάτω από δοκάρι. Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να απελευθερωθούν τα πόδια της και η επιχείρηση στέφτηκε με επιτυχία, αν και η επιβίωσή της παραμένει αμφίβολη. Οι ιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά και υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει προσβληθεί από γάγγραινα. H ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται καλά. Ζωντανοί, επίσης, κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια ο σύζυγός της και το παιδί τους, μόλις 18 μηνών.

Τυχερός ο 16χρονος

Η διάσωση της Γιασεμίν έγινε μία ημέρα μετά τον επιτυχή απεγκλωβισμό του Μοχάμετ Καλέμ, 16 ετών, ενός από τους πιο τυχερούς της τραγωδίας στο Ικόνιο. Για επτά ολόκληρες ημέρες ο Μοχάμετ περίμενε το «θαύμα» χωρίς να χάσει τις ελπίδες του, αφού στο σημείο όπου είχε παγιδευτεί υπήρχε σωτήριο κενό οξυγόνου.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι κοιμόταν τις περισσότερες ώρες και έτσι διατήρησε την ενέργειά του. «Ακουγα τις φωνές των ανδρών», δήλωσε ο Καλέμ. «Προσπάθησα να μην απελπιστώ, σκεπτόμενος ότι κάποια στιγμή θα με βρουν. Συχνά με έπαιρνε ο ύπνος». Οι νεκροί έφθασαν χθες τους 88.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή