Θα επαναχαράξει το «Τείχος», πιεζόμενος, ο Αριέλ Σαρόν

Θα επαναχαράξει το «Τείχος», πιεζόμενος, ο Αριέλ Σαρόν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Οι διεθνείς, αλλά και οι εσωτερικές πιέσεις φαίνεται ότι υποχρεώνουν την ισραηλινή κυβέρνηση σε αναθεώρηση της πορείας του πολυσυζητημένου τείχους ασφαλείας στη Δυτική Οχθη. Μιλώντας ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, που χθες εξέτασε δύο προσφυγές ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων κατά του επίμαχου έργου, εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας του Ισραήλ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Σαρόν θα επαναχαράξει την πορεία του τείχους ασφαλείας, προκειμένου να διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις των Παλαιστινίων. Την ίδια στιγμή, η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο κήρυξης ανεξάρτητου κράτους στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Οχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ αν το Ισραήλ προχωρήσει στη λήψη μονομερών μέτρων.

Εξετάζονται οι προσφυγές

«Η πορεία του τείχους θα αλλάξει προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή των Παλαιστινίων της περιοχής», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας, Μάικλ Μπλας, ενώπιον του τριμελούς Ανώτατου Δικαστηρίου που άρχισε χθες την εξέταση των δεκάδων προσφυγών που έχουν κατατεθεί από Ισραηλινούς κατά του οχυρωματικού έργου. O ίδιος, μάλιστα, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χααρέτζ» τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαρόν μελετά τρόπους μετακίνησης του τείχους προς τα δυτικά και κατά μήκος της πράσινης γραμμής του 1967.

Μέλη της Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ναμπίλ Σάατς υποδέχθηκε με ενδιαφέρον πρόταση, σύμφωνα με την οποία η E.E. θα μπορούσε να προσφέρει την ιδιότητα του μέλους σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς ως κίνητρο για την επιτάχυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη M. Ανατολή. H πρόταση που θα υποστηριχθεί από την Ανα Παλάθιο κατατέθηκε το Σαββατοκύριακο από τον Σιμόν Πέρες σε συνάντηση της σοσιαλιστικής διεθνούς στη Μαδρίτη. Χθες, τέλος, ο Σαρόν επιβίωσε μιας ακόμη πρόταση μομφής, αν και με ισχνή πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή