O αμερικανικός συντηρητικός Νότος κρίνει τον Κέρι

O αμερικανικός συντηρητικός Νότος κρίνει τον Κέρι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με το βλέμμα στραμμένο στον αμερικανικό νότο, οι διεκδικητές του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στο Τενεσί και την Βιρτζίνια, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα χαρίσουν στον Τζον Κέρι δύο ακόμη νίκες, φέρνοντάς τον πιο κοντά στο χρίσμα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς, ο κ. Κέρι προηγείτο στο Τενεσί με διαφορά 24 ποσοστιαίων μονάδων από τον αντίπαλό του Τζον Εντουαρντς. Τρίτος έρχεται ο στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ με 19% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Χάουαρντ Ντιν, με 5%. Οι σημερινές αναμετρήσεις θεωρούνται καθοριστικές για την πορεία των υποψηφίων, καθώς στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ο Τζον Κέρι θα αποδείξει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την ψήφο και στον πιο συντηρητικό αμερικανικό νότο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει το προφίλ του προοδευτικού από τη Μασαχουσέτη. O κ. Κέρι έχασε από τον αντίπαλό του Τζον Εντουαρντς στη N. Καρολίνα, την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που δημιούργησε ορισμένα ερωτήματα ως προς την ικανότητά του να επικρατήσει στις νότιες πολιτείες.

Η στάση Κλαρκ, Εντουαρντς

Στενοί συνεργάτες των δύο βασικών του αντιπάλων, Εντουαρντς και Κλαρκ, προέβλεπαν πάντως χθες ήττα των υποψηφίων τους στις σημερινές αναμετρήσεις. Ωστόσο, ουδείς εκ των δύο δεν προτίθεται επί του παρόντος να εγκαταλείψει τον αγώνα, καθώς τόσο ο Εντουαρντς όσο και ο Κλαρκ δεσμεύονται να παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την λεγόμενη «σούπερ Τρίτη», στις 2 Μαρτίου. Οπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Εντουαρντς, μετά και τις σημερινές αναμετρήσεις, οι υποψήφιοι θα εξακολουθήσουν μέχρι τις 2 Μαρτίου να διεκδικούν το 75% των εκλεκτόρων, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος θεωρεί ότι παρά τη μέχρι τώρα σαρωτική πορεία του Κέρι, όλα παίζονται.

Ο Χάουρντ Ντιν, πάντως, ο οποίος δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει ούτε μια νίκη, έχει θέσει στόχο την επικράτησή του στη μεσοδυτική πολιτεία του Ουισκόνσιν, μια από τις πιο προοδευτικές πολιτείες των ΗΠΑ στην αναμέτρηση της 17ης Φεβρουαρίου, δεσμευόμενος να εγκαταλείψει τον αγώνα στην περίπτωση που ηττηθεί κι εκεί.

Ο Τζον Κέρι πάντως, μετά τις νίκες του στην Ουάσιγκτον και το Μίσιγκαν το περασμένο Σάββατο, και το Μέιν την Κυριακή, στρέφει τώρα την προσοχή του στον Τζορτζ Μπους. O Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου στο NBC κατηγόρησε τον Τζορτζ Μπους ότι είπε ψέματα στον αμερικανικό λαό πριν από την απόφασή του να εισβάλει στο Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή